Moi, mitä etsit?

search

Kesä on kiireisintä aikaa juomien valmistuksessa – Hartwallilta löytyy kausityöntekijöille monipuolisesti hommia

Vuosittain reilu satapäinen joukko kesätyöntekijöitä liittyy virkistämään Suomea. Hartwall tarjoaa paitsi arvokasta työkokemusta, myös virkistävät edut ja mainion työporukan kesätyöntekijöiden tueksi.

Hartwallin ikoniset virvoitusjuomat ja muut suosikkituotteet valmistetaan Lahdessa. Siksi suurin osa kesätyöpaikoistamme sijaitsee Lahden panimollamme, jossa työtehtäviä on niin tuotannon, logistiikan, laitepalvelun kuin kunnossapidon tehtävissä. Helsingissä kesätöitä on tarjolla pääasiassa myyntipalvelussa.

Kesätyöntekijät viihtyvät meillä loistavasti. Kesän 2023 jälkeen iloitsimme siitä, että 99 prosenttia kesätyöntekijöistämme piti työtehtäviään mieluisina, ja 91 prosenttia kertoi, että ilmapiiri Hartwallilla oli hyvä. Olemme ylpeitä tuloksista ja haluamme tulevinakin kesinä varmistaa, että meillä viihdytään töissä. Kannustavien työkavereiden lisäksi tässä auttaa Hartwallin virkistävät edut, kuten vapaavalintainen juomakori kuukausittain sekä mahdollisuus saada lippuja erilaisiin tapahtumiin, kuten festareille, konsertteihin ja urheilukisoihin.

Millaista meillä on olla töissä? Kurkkaa kesän ajan eri osastoilla hommia tehneiden arkeen. Ehkä sinäkin innostut hakemaan Suomen virkistävimpään kesätyöhön!

Juomanvalmistuksessa tehtaillaan hittejä kolmessa vuorossa

Juomanvalmistus on se osasto, joka tekee todeksi suomalaisten juomatoiveet. Bio- ja elintarviketekniikan insinöörin opintojaan viimeistelleen Aino Stenroosin kesä kului lonkeroita ja siidereitä valmistaessa.

“Kesän hittijuomaksi nousseen ananaslonkeron valmistusmäärät pääsivät kyllä yllättämään!”

Juomanvalmistuksessa sekoitetaan myös esimerkiksi Suomen rakastetuimman juomabrändin Jaffan raaka-aineet valmiiksi pullotusta varten.

Aino kertoo kesän menneen nopeasti. Myös kolmivuorotyöhön sopeutuminen sujui.

“Vuorotyön ansiosta olen päässyt myös arkisin nauttimaan kesäaamuista ja valoisista kesäilloista.”

Tuotteenvalmistuksessa täytetään ja pakataan suomalaisten rakastamia juomia

Riku Korhonen kertoo viettäneensä ison osan kesästään pullojen ja korkkien seurassa.

“Hartwallille kesätöihin hakeminen ja tuleminen oli helppo valinta, sillä minulla oli entuudestaan tuttuja täällä töissä. Olin heiltä kuullut pelkästään positiivisia asioita yrityksestä.”

Tuotteenvalmistukseen, eli juomien pullotukseen ja tölkitykseen tarvitaan Hartwallilla joka kevät ja kesä kymmeniä kausityöntekijöitä, joiden käsiin huolellisuutta vaativa tehtävä annetaan. Riku antaa kiitoksen työkavereilleen hyvästä työilmapiiristä. Myös tuotteenvalmistuksessa hommat hoidetaan kolmessa vuorossa. Sen ansiosta Riku ehti kesäpäivinä viettää aikaa myös liikunnan parissa.

Kunnossapito varmistaa linjojen toimivuuden – onnistunut perehdytys saa viihtymään työssä

Kunnossapidon tiimin puoleen käännytään, jos linjoilla ilmenee vikoja tai häiriöitä.

“Suurin osa tehtävistä on kuitenkin rutiinihommia, kuten ratojen muokkausta tuotteiden vaihtuessa ja etikettikoneen osien vaihtamista”, kertoo hissien kunnossapitoakin oppisopimuksella opiskellut Aada Nurmela.

Uusiin työtehtäviin pääsi Aadan mukaan käsiksi nopeasti onnistuneen perehdytyksen ansiosta.

“Se on vaikuttanut myös siihen, että on viihtynyt työssä.”

Perehdyttämiseen Hartwallilla erityisesti panostetaankin ja jokainen kausityöntekijä saa tehtäviinsä kattavan johdannon – siitä huolehtii oma henkilökohtainen työnopastaja.

Työnopastusaika esimerkiksi keräilyssä kestää noin viikon. Toisissa tehtävissä, kuten juomanvalmistuksen ja tuotteenvalmistuksen puolella opastusaika voi olla jopa kuukaudenkin mittainen.

”Kattavalla ja huolellisella työnopastuksella varmistamme, että jokainen kausityöntekijämme pystyy hoitamaan työtehtävänsä ongelmitta ja ennen kaikkea turvallisesti”, toteaa sisälogistiikan päällikkö Mikko Rantanen.

“Ja virallisen opastusajan jälkeenkin apua saa työkavereilta aina tarvittaessa.”