Moi, mitä etsit?

search
Uratarinat:

Aluemyyntipäällikkö Olli Salander virkistyy vaihtelevista työpäivistä

Aluemyyntipäällikön työssä maisema vaihtuu tiuhaan ja jokainen työpäivä on erilainen – se Ollin mielestä onkin parasta.

Olli toimii esihenkilönä kuudelle myynninedistäjälle ja kolmelle hyllyttäjälle, ja yhdessä he vastaavat Hartwallin kauppapuolen myynnistä ja hyllytyksistä itäisellä Uudellamaalla. 

Työpäiväni ovat tosi vaihtelevia. Alkuviikosta käyn tavallisesti asiakkaiden luona mahdollisimman paljon – käymme läpi tuloksia ja lukuja, keskustelemme markkinasta ja kehitämme bisnestä yhdessä. Tapaan pääasiassa K-ryhmän kauppiaita myymäläpäälliköitä sekä juomaosastojen vastaavia. Loppuviikkoon pyrin jättämään tilaa toimistotöille ja esimiestyöllePyrin myös viikoittain pitämään yhteisiä myyntikäyntejä tiimini myynninedistäjien kanssaNäiden päivien aikana meillä on hyvää aikaa jutella ja oppia toisiltamme. Korona-aikana yhteiskäynnit ovat harmittavasti jääneet vähemmälle ihan turvallisuussyistä”, Olli selventää. 

Parasta omassa työssä on Ollin mielestä työpäivien vaihtelevuus ja liikkuva työ. 

”Käyn päivittäin monen asiakkaan luona ympäri pääkaupunkiseutua ja se on hyvää vaihtelua konttorielämään ja etätöihin. Nyt korona-aikana etätyöt, etätapaamiset ja puhelut ovat lisääntyneet huomattavasti. Hartwallin myyntikentälle on myös rakennettu tilanteesta johtuen selkeät ohjeistukset tapaamisten osalta ja seuraamme myös tarkasti asiakkaidemme ohjeistuksia tapaamisten osalta. Asiakkaiden ongelmien ja huolien ratkaiseminen on tosi palkitsevaa ja opin jatkuvasti uutta. Pääsen myös kertomaan huikeista brändeistämme, juomistamme ja muista teoistamme, ja sitäkin kautta virkistämään ihmisiä laajasti. Bisnesosaaminen on tietysti työssäni todella tärkeää, ja kyky löytää uusia mahdollisuuksia menestyä”, kertoo Olli.  

Kesätöistä tiimivetäjäksi parissa vuodessa 

Olli aloitti Hartwallilla vuonna 2012, jolloin teki reilun vuoden verran hommia menekinedistäjänä ja teki töitä myös tilanhallinnan puolella. Hän palasi Hartwallille kesätöihin vuonna 2014. 

Tulin kesätöihin myyntipalveluun ja sillä tiellä ollaan. Myyntipalvelussa sain ensin vakipaikan ja pian etenin tiiminvetäjäksi. Sieltä siirryin nykyiseen tehtävääni aluemyyntipäällikkönä. Hartwallilla on paljon mahdollisuuksia kasvaa, kehittyä ja oppia lisää”, Olli kertoo. 

Olli opiskeli Helsingin yliopistossa Maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa. 

”Pääaineenani oli markkinointi ja sivuaineina elintarvike-ekonomia ja elintarviketieteet. Kandin ja gradun kirjoitin viinin valintaan vaikuttavista tekijöistä, eli juomabisnes on kiinnostanut jo kauan”, Olli naurahtaa.  

Olli vaaka 2.jpg

”Ole aktiivinen ja rohkea” 

Hartwallilla rakennetaan maan virkistävintä työpaikkaa. 

”Tulevalle hartwallilaiselle antaisin neuvoksi, että täällä kannattaa olla aktiivinen ja tuoda rohkeasti omia ajatuksia esiin. Ei myöskään kannata lannistua, vaikka joku asia ei tapahtuisi heti. Olemalla oma itsesi ja tuomalla kehitysideoita esiin, pääsee varmasti jo pitkälle”, Olli tsemppaa. 

Vapaa-ajalla virkistää: perheen kanssa touhuaminen ja urheilu, etenkin salibandy ja sulkapallo. 

Virkistän työkavereita: Pyrin aina olemaan rento ja avoin kaikille ihmisille. Työyhteisössä virkistäminen voi olla pieniä tekoja. Lyhyet juttelut käytävällä, puhelu päivän aikana tai yhteinen lounashetki.  

Suosikkijuoma: Hartwallin tuoteportfolio on niin iso, että yhtä tuotetta sen joukosta on vaikea nostaa esiin. Novelle Plus-vesistä juon yleensä B12-makua. Jos kaipaan piristystä päivään, nappaan Mountain Dew Jumpstartin, joka on raikkaan makuinen ja piristää kivasti kahvikupin verran. Olutportfoliomme on ehdottomasti se juttu, sieltä nostaisin koko Lahden Erikois -tuoteperheen ja etenkin Lahden Erikois Neipa-oluen. Viinipuolella pidän samppanjoistamme Besseratista ja Lansonista