Moi, mitä etsit?

search
Uratarinat:

Niina Mykrä: opiskelu työn ohessa avasi uusia uramahdollisuuksia

Niina on pitkän linjan hartwallilainen. Urapolku Hartwallilla alkoi kesätöistä ja vaikka ajatuksena ei ollut viihtyä pitkään, toisin kävi. Opiskelu työn ohessa on avannut uusia uramahdollisuuksia.

”Keväällä 1995 tulin pakkaamon kesätyöntekijäksi, työnkuvaani kuului tuolloin helpoimpia pakkauslinjan tehtäviä. Ajatuksenani oli olla Hartwallilla vain hetki lukion jälkeen. Hain opiskelemaan biotekniikkaa ja sainkin opiskelupaikan, mutta en kuitenkaan koskaan aloittanut opintoja. Työ Hartwallilla oli niin mukavaa ja nuorena työn takaama ansiotasokin houkutteli enemmän kuin opintotukielämä”, Niina muistelee uransa alkuvaiheita.

Vuosien mittaan työtehtävät monipuolistuivat. Niina pääsi myös osallistumaan erilaisiin kehitysprojekteihin ja tiiminvetäjän rooliin.

Opintojen kautta uuteen rooliin

”Uuden oppiminen ja halu kehittyä on ollut minulle aina tärkeää. Keväällä 2012 koin, että nyt on hyvä hetki hakea opiskelemaan. Halusin lisähaastetta ja jotain uutta työhöni,” Niina kertoo.

Opinnot Lahden ammattikorkeakoulussa liiketalouden ja logistiikan parissa alkoivat syksyllä 2012. Niina opiskeli osin opintovapaalla, osin työn ohella.

"Työnantajan puolelta kannustettiin opiskelemaan ja sain jaksottaa opintovapaani haluamallani tavalla.

”Opiskeluaikana tein kolmivuorotyötä ja aikataulujen sovittaminen oli välillä haastavaa. Olen erittäin kiitollinen työkavereilleni, jotka suostuivat työvuorojen vaihtoihin, jotta pääsin tunneille. Myös työnantajan puolelta kannustettiin opiskelemaan ja sain jaksottaa opintovapaani haluamallani tavalla.”

Opintoihin kuuluvan työharjoittelun Niina suoritti tuotannonsuunnittelutiimissä.

”Tuotannonsuunnittelu vaikutti erittäin mielenkiintoiselta. Työharjoittelun jälkeen palasin vielä hetkeksi töihin tuotantolinjalle, mutta keväällä 2015 minulle avautui paikka tiimin määräaikaisena projektiassistenttina. Valmistuin keväällä 2015 tradenomiksi ja syksyllä aloitin vakituisena materiaali- ja tuotannonsuunnittelijana. Koulutukseni ja vuodet tuotannossa ovat tukeneet hyvin tätä työtä.”

Mitä tuotannonsuunnittelija sitten tekee?

”Vastaan juomanvalmistuksen ja tuotantolinjojen optimaalisesta suunnitelmasta - mitä tuotetaan ja missä järjestyksessä, peilaten myyntiennusteeseen. Seuraan päivän mittaan, että suunnitelmassa pysytään ja tarpeen vaatiessa muokkaan sitä. Lisäksi on huomioitava myynnin, markkinoinnin, viennin ja logistiikan nopeastikin muuttuvat tarpeet”, Niina selventää.

Parasta työssä: vaihtelevuus ja mukava työyporukka

”Lisäksi huolehdin siitä, että meillä on tarvittavat raaka-aineet ja materiaalit tuotantosuunnitelman toteuttamiseen. Materiaaleihin liittyen teen tiivistä yhteistyötä ostotiimin kanssa. Hoidan osittain myös meidän viranomaisraportointia.”

Niinan mukaan parasta työssä on vaihtelevuus ja mukava työyhteisö, jossa työkaveria tuetaan ja autetaan.

”Usein myös nauru raikaa, meillä on mahtavaa porukkaa töissä!”

Vapaa-ajalla virkistää: Kuntoilu, viihde (konsertit, tv-sarjat, elokuvat, teatteri), hyvä ruoka ja juoma.
Virkistän työkavereita: Pyrin tekemään oman osuuteni mahdollisimman hyvin ja tarvittaessa tehdään yhdessä. Huumoria ei pidä unohtaa haastavimmallakaan hetkellä.
Suosikkijuoma: Novelle Kalsium ja Happy Joe Cloudy Apple

URA:

Töihin Hartwallille