Moi, mitä etsit?

search
Uratarinat:

Juomatoiveiden toteuttaja, tuotekehitysasiantuntija Karoliina Junttila

Karoliina on monen Hartwallin uutuustuotteen takana: hän kehittää reseptit, etsii raaka-aineet ja hioo juomien maut täydellisiksi.

Karoliina on vastuussa alkoholittomien uutuusjuomien kehittämisestä, eli esimerkiksi Jaffan, Novellen, ED-energiajuomien ja Hartwall Limonadin uutuudet kulkevat Karoliinan hyppysten kautta.

”Uutuusjuomien kehittämisessä on monta vaihetta ja pääsen tekemään töitä monien ihmisten kanssa. Hartwallilla teen tiiviisti hommia etenkin markkinoinnin kanssa, kun ensin mietitään uusia makumaailmoja ja sitten aletaan testaamaan niitä käytännössä. Kun uusia juomia aletaan ideoimaan, kuunnellaan suomalaisten toiveita, haetaan inspiraatiota maailmalta ja joskus kehitetään ihan uutta”, Karoliina kertoo.

Tuotekehitysasiantuntijan töihin kuuluu myös uusien raaka-aineiden etsimistä ja testaamista, koeajojen suunnittelua yhdessä tuotannon kanssa ja esimerkiksi etikettien tietojen laatimista.

Haussa täydellinen maku

”Joskus oikea maku löytyy heti ja joskus maistelukierroksia tarvitaan rutkasti enemmän. Uutuuksia maistellaan meillä välillä isollakin porukalla, kun halutaan mielipiteitä hyvistä, mutta erilaisista vaihtoehdoista. Lisäksi suurin osa uutuustuotteista testataan kuluttajilla: testiin pääsee yleensä muutama makuehdokas, joista lopulta lanseerattavaksi nesteeksi valikoituu eniten kuluttajia miellyttävä maku. Työ kannattaa, koska aina se paras vaihtoehto löytyy sieltä”, sanoo Karoliina.

Karoliina kertoo, että on palkitsevaa saada ihmisiltä hyvää palautetta juomista, joiden kehittämisessä hän on ollut mukana.

”Työni on kehittää mitä virkistävämpiä juomia suomalaisille, ja se on ihan mahtavaa. Itselle on jäänyt erityisesti mieleen Fazerin kanssa yhteistyössä kehitetty Ässä Mix-limonadi, jossa kaksi tunnettua brändiä yhdistyi Halloweenin sesonkituotteeksi. Lisäksi itseäni kiehtovat uudentyyppiset lisäarvoa tuottavat raaka-aineet.”

Parasta työssä on uuden oppiminen

Karoliina on valmistunut filosofian maisteriksi Itä-Suomen yliopistosta. Pääaineena hänellä oli ravitsemus- ja elintarvikebiotekniikka.

”Aloitin Hartwallilla kesällä 2017 ja sitä ennen ehdin tehdä töitä viitisen vuotta elintarvikkeiden tuotekehityksen parissa. Siirryin sinapista ja salaatinkastikkeista kivennäisvesiin ja virvoitusjuomiin”, Karoliina kertoo.

Parasta nykyisessä työssä on Karoliinan mukaan vaihtelevuus ja mahdollisuus oppia jatkuvasti uutta.

”Meillä projektit vaihtuvat jatkuvasti, eli kun yksi uutuusvalikoima saadaan valmiiksi, on seuraava jo jonossa. On tärkeää pysyä hyvin mukana juomatrendeissä ja alan innovaatioissa. Meillä on onneksi todella inspiroiva ja osaava työporukka!”, Karoliina summaa.

”Vinkkini hartwallilaiseksi haluavalle on, että kannattaa uskoa itseensä ja tavoitella unelmiaan – ja unelmaduuniaan – rohkeasti!”

Miten virkistyt vapaa-ajalla? Kuntosalilla, lenkkipolulla sekä niin omia kuin kodittomia kissoja hoitaen.

Miten virkistät työkaveriasi? Huumorilla ja kannustavalla asenteella.

Suosikkijuoma? Pepsi Max ja Novelle Plus Magnesium +C.