Moi, mitä etsit?

search
Uratarinat:

Vastuulla uutuusjuomat: Mikael Talvela on töissä Hartwallin aitiopaikalla

Mikael Talvela starttasi Hartwallilla kesätyöntekijänä ja nyt hän vetää omaa tiimiä asiantuntijaroolissa. Kaikki Hartwallin uudet juomat kulkevat Mikaelin ja hänen tiiminsä pöydän kautta. Hartwall työpaikkana on Mikaelin mukaan täynnä upeita, äärimmäisen osaavia tyyppejä, joiden kanssa yhteistyö sujuu.

“Tittelini on Product Flow & Data Manager, ja vastaan tiimin kanssa osasta uutuustuoteprosessiamme. Kun myyntiin tulee uusi juoma, tai vaikka kun tutun tuotteen design tai resepti muuttuu, on sen takana laaja prosessi. Vastaan koko prosessin koordinoinnista ja uutuustuotteiden hallinnasta, kuten aikatauluista”, Mikael selventää.

Mikael toimii esihenkilönä tiimissä, johon kuuluu graafikoita ja tuotekoordinaattori.

”Meidän mahtava tiimi on usein vastuussa Hartwallin pullojen ja tölkkien designista, ja siitä, että juomat tulevat myyntiin suunnitelmien mukaan. Töitä ei tarvitse tehdä yksin, vaan mukana on iso porukka: olen päivittäin tekemisissä Hartwallilla esimerkiksi markkinoinnin ja myynnin kanssa. Pidän tiiviisti yhteyttä myös suoraan asiakkaisiin.”

Mahdollisuus oppia koko ajan uutta

Parasta omassa työssä Mikaelin mukaan on, että pääsee näkemään aitiopaikalta usean eri toiminnon työskentelyä ja mukaan lanseeraamaan aina vain virkistävämpiä juomia.

”Tässä roolissa on mahdollisuus oppia koko ajan jotain uutta. Mahtavaa on myös olla mukana eri projekteissa ja huomata, kuinka kerta toisensa jälkeen toimivalla yhteistyöllä päästään sellaiseen lopputulokseen, jota todella kelpaa katsella!”

Omiin vahvuuksiin räätälöity rooli

Elintarvike-ekonomiaa Helsingin yliopistossa opiskellut Mikael starttasi Hartwallilla myyntipalvelun kesätyöntekijänä vuonna 2015 ja teki talvet töitä osa-aikaisesti.

”Myyntipalvelussa sain hyvän kuvan siitä, mitä Hartsulla tehdään ja miten homma toimii, ja tykkäsin kovasti siitä mitä näin. Opiskeluaikana tein töitä myös vientikoordinaattorina, ja valmistumiseni jälkeen sain vakipaikan ja siirryn tuotekoordinaattoriksi. Olen pysynyt tuotekoordinoinnin parissa tähän saakka. Oma roolini on kehittynyt ja vastuu lisääntynyt, juuri kuten olen toivonutkin”, Mikael kertoo tyytyväisenä.

Mikaelin roolia on rakennettu hänen omien vahvuuksiensa ja kiinnostuksen kohteidensa mukaan: Mikael syttyy esimerkiksi projektinhallinnasta.

”Pääsen työssäni hallitsemaan isoja kokonaisuuksia ja pitämään langat käsistä monissa päällekkäisissä projekteissa. Samalla on aika makeaa olla työkavereiden kanssa kuskin paikalla, kun bisnes digitalisoituu kovaa vauhtia”, Mikael sanoo.

Myös esihenkilön tehtävät ja oman tiimin vetäminen saavat Mikaelin innostumaan.

”Olen työkaverina sellainen, että haluan omalla työlläni varmistaa muille parhaat mahdolliset lähtökohdat oman työn hoitamiseen. Se vaikuttaa toimivan myös esihenkilötyössä hyvin. Tapanani ei ole aiemminkaan ollut jäädä huolehtimaan vain omasta tontista, mutta nyt keskityn katsomaan vielä laajemmin oman boksin ulkopuolelle ja tuen muiden menestystä”.

Vapaa-ajalla virkistää: Lenkkeily, pyöräily ja crossfit. Ja tietysti joskus myös firman tuotteet!

Virkistän työkavereita: Autan aina, kun minusta voi olla apua ja katson myös oman työnkuvan ulkopuolelle.

Suosikkijuoma: Iso kolmonen, esimerkiksi Aura.