Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
6.2.2020

Lagunitas Hartwallin valikoimiin

Hartwallin olutvalikoima laajenee aidoilla amerikkalaisilla craft-oluilla.

Jatkossa valikoimastamme löytyy kolme kiinnostavaa Lagunitas-olutta. Lagunitas IPA on Yhdysvaltojen myydyin India Pale Ale.

Kaikki alkoi kotipanimosta

Lagunitaksen tarina alkaa vuodesta 1993 kun Tony Magee aloitteli kotipanimoharrastusta Pohjois-Californiassa. Muutaman hellalle kuohuneen vierteen jälkeen Tonyn vaimo Carissa neuvoi Tonya siirtämään harrastuksensa muualle.

Tony Magee siirsikin panimonsa kotoaan Forest Knollsin kylään, lähelle Lagunitaksen kaupunkia. Tonysta Lagunitas kuulosti niin siistiltä nimeltä, että hän päätti nimetä oluensa sen mukaan.

Sadas keitto synnytti helmen

Tony Magee harjoitteli oluen tekoa ahkerasti. Aloittelevan panimon sadas keittoerä tuotti jotain erityistä: Lagunitas IPAn. Sen resepti on pysynyt muuttumattomana vuodesta 1995 lähtien.

Lagunitas-oluet vakiinnuttivat pian paikkansa amerikkalaisten oluen ystävien tuopeissa. Erityisesti Lagunitas IPAn suosion myötä panimo piti siirtää isompiin tiloihin parinkymmenen mailin päähän Petalumaan, jossa olutta pannaan tänäkin päivänä.

Nykyään Lagunitas-oluiden mainio maku ja korkea laatu tunnetaan ympäri maailmaa. Lagunitasin ja Heinekenin yhteistyön myötä niitä on saatavilla jo parissakymmenessä maassa.

Hartwall tuo Suomen markkinoille kolme kiinnostavaa Lagunitas-olutta:

Lagunitas IPA 6,2 %

Lagunitas Day Time IPA 4,0 %

Lagunitas A Little Sumpin' Sumpin' 7,5 %

Saatat pitää myös näistä