Moi, mitä etsit?

search
31.8.2021

Novelle Lähdevesi pakataan nyt täysin kierrätysmuovista valmistettuun pulloon

Karijoella suoraan lähteestä pullotettava Hartwallin Novelle Lähdevesi pakataan tästedes pulloon, jonka muovi on peräisin kierrätykseen palautetuista muovipulloista. Tällä hetkellä jo reilu neljäsosa Hartwallin pullojen muovista on kierrätettyä, ja sen myötä vuosittain jää syntymättä 1,37 miljoonaa kiloa uutta muovia.

Loppukesästä Hartwallin Novelle Lähdeveden pullo muuttui täysin kierrätysmuovista valmistetuksi, eli jatkossa vesi pakataan Karijoella pulloihin, joiden muovi on peräisin kierrätykseen palautetuista muovipulloista. Muutos on osa Hartwallin kunnianhimoisia tavoitteita lisätä kierrätysmateriaalien käyttöä pulloissa, tölkeissä ja muissa pakkauksissa ympäristövaikutusten pienentämiseksi.

”EU-tasolla edellytetään, että pullojen muovista 25 % on kierrätettyä vuoteen 2025 mennessä. Tässä olemme roimasti etumatkalla, koska neljäsosa pulloissa käyttämästämme muovista on jo kierrätettyä”, kertoo Hartwallin laki- ja yhteiskuntavastuujohtaja Hanna Sivenius.

Myös Hartwallilla Lahdessa valmistettava Suomen suosituin virvoitusjuoma Pepsi MAX pakataan kierrätysmuovipulloon. Kierrätysmuovin käyttö pullossa vähentää sen ympäristövaikutusta verrattuna uudesta muovista valmistettuun pulloon, kun ei ole tarvetta valmistaa uutta muovia.

”Suomessa pakkaukset kiertävät tehokkaasti ja se on upea juttu. Käyttämällä kierrätysmuovia vähennämme uuden muovin syntymistä, eli vanhoista pulloista tehdään taas uusia pulloja. Tämä yhdistettynä siihen, että yli 90 % pantillisista juomapakkauksista palautetaan kiertoon, meillä on Suomessa varsin verraton tilanne”, Sivenius summaa.

Säästetystä muovista pullojono Lahdesta Australiaan ja takaisin

Nyt, kun Hartwallin pullojen muovista neljäsosa on kierrätettyä, vuosittain jää syntymättä 1,37 miljoonaa kiloa uutta muovia.

”Määrä vastaa yli kolmen tuhannen Lahden kisapuistossa sijaitsevan Jari Litmasen patsaan painoa”, Sivenius kertoo.

Jos kaikki Hartwallin vuosittain käyttämästä pullomuovista olisi kierrätettyä, jäisi uutta muovia syntymättä niin paljon, että siitä saisi 56 000 kilometrin mittaisen pullojonon.

”Se ulottuisi Lahdesta keskelle Australiaa ja vielä koko matkan takaisin. Kaksi kertaa”, Sivenius kertoo.

Kierrätysmateriaalia pakkauksiin korkeista etiketteihin

Muovipullojen lisäksi Hartwallilla kehitetään muitakin pakkauksia, ja lisätään kierrätysmateriaalin käyttöä niissä.

”Esimerkiksi paperietiketit ovat pelkkää kierrätyspaperia. Myös aaltopahvit ovat 100-prosenttisesti kierrätyspahvista valmistettuja. Uuteen vastuullisuusohjelmaamme liittyvät tavoitteet ulottuvat korkeista kutistemuoveihin ja etiketteihin saakka. Paljon hyviä tekoja ja hyviä juomia on siis luvassa”, sanoo Sivenius.