Moi, mitä etsit?

search

Caset vastuullisuudesta

Liikuttavaa:

Henkilöstön hyvinvointi ja HeiaHeia-sovellus

Henkilöstön hyvinvointi on meille valtavan tärkeää. Työhyvinvoinnin kehittämiseksi tarjosimme jokaiselle hartwallilaiselle ilmaiseksi HeiaHeia-hyvinvointipalvelun, johon voivat kirjata omia liikunta- ja urheilusuorituksia, sekä seurata ja kannustaa työkaverien liikuntasaavutuksia.

Hartwallilaiset kirjasivat palveluun yhteensä 17 474 treenimerkintää ja 17 483 tuntia liikuntaa. Tuntimäärä olisi suunnilleen sama, jos yksi henkilö harrastaisi liikuntaa lakkaamatta kahden vuoden ajan. Työkavereita kannustettiin palvelun kautta huikeat 43 903 kertaa.

Kaverin kannustamisen lisäksi järjestettiin esimerkiksi tiimien välisiä treenikisoja. Hartwallilla on useita aktiivisia urheiluseuroja, kuten juoksu-, golf ja sulkapallokerhot, joiden jäseneksi pääsevät kaikki hartwallilaiset.

Hyvinvointipalvelun suuri suosio siivittää meidät kehittämään henkilöstölle tarjottavia hyvinvointipalveluita entisestään tulevina vuosina.

Hartwallin juomatuotannon sivutuotteet hyötykäyttöön

Ympäristövaikutusten minimoiminen on tärkeä osa Hartwallin vastuullista toimintaa. Juomavalmistuksen sivutuotteita hyödynnetään muun muassa bioetanolin valmistuksessa ja eläinten rehuna.

Pakkaukset:

Fiksummat pakkaukset säästävät ympäristöä

Vuonna 2017 Hartwallilla kevennettiin pullojen muovimäärää, siirryttiin pakkausmuovista pahviin ja tehtiin muutoksia logistiseen ketjuun. Hartwallilla kehitetään jatkuvasti entistä kepeämpiä pakkauksia. Pakkauksia keventämällä myös ympäristökuorma vähenee: vuonna 2017 vähensimme pulloissa käytettävän PET-muovin käyttöä 65 000 kiloa. Tämä saavutettiin kehittämällä kevyempiä 0,5 ja 1,5 litran muovipulloja. Työ jatkuu yhä ja vuonna 2018 tullaan tekemään pakkauksiin vielä mittavampia muutoksia.

Pullojen keventämisen lisäksi vuonna 2017 siirryttiin lasipullojen pakkaamisessa kutistemuovista ympäristöystävällisempään aaltopahviin. Myös logistiikan puolella tehtiin energiatehokkaita muutoksia, kun 0,33 litran muovipulloja alettiin lavaamaan yksi kerros lisää jokaiselle Hartwallilta lähtevälle lavalle – näin kuljetettavien lavojen määrä vähenee ja rekkoihin mahtuu enemmän juomia kyytiin.

Energiatehokas pienpanimo Mattsson

Mattsson on rakennettu hyödyntämään suuren panimon energiaratkaisuja, kuten uutta lämpöpumppua.

Lujaa luuta

Hartwall oli mukana maailman suurimmassa osteoporoosin seulontahankkeessa ja tarjosi 10 000 ilmaista luustomittausta suomalaisnaisille.