Oletko Ammattilainen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Cocktailhana mullistaa baarityön: jopa kuusi cocktailia minuutissa

Kuusi täydellisesti sheikattua cocktailia samassa ajassa, jossa baarimestari ehtii yleensä tehdä yhden. Mahdotonta? Hartwallin cocktailhana tekee utopistisen kuuloisesta haasteesta helpon. Cocktailhana vapauttaa aikaa asiakaspalvelulle ja varmistaa, että jokainen hanasta laskettu drinkki on täydellinen.

Cocktailhanat ovat lyöneet läpi Isossa-Britanniassa, jossa on vahva after work -kulttuuri. Ravintola-alan ammattilaiset ja kuluttajat ovat innostuneet hanacocktaileista eli draught cocktaileista, jotka nopeuttavat baarimestareiden työtä ja lyhentävät asiakkaiden jonotusaikaa.

Nyt draught cocktail -trendi on rantautumassa myös Suomeen. Hartwallin cocktailhanalla vaativienkin drinkkien valmistaminen onnistuu myös vähemmän kokeneilta työntekijöiltä, ja jokainen lasillinen on varmasti täydellinen.

Hartwallin cocktailhanan edut

  1. Cocktailhana nopeuttaa baarityötä, parantaa kannattavuutta ja vapauttaa aikaa asiakaspalveluun.
  2. Kokemattomampikin työntekijä voi valmistaa cocktailhanalla vaativia cocktaileja.
  3. Cocktailhanan juomat ovat aina tasalaatuisia.
  4. Hartwallin cocktailhanalla voi valmistaa sheikattavia juomia.
  5. Hartwallin cocktailpakkaus on ekologinen ja cocktailit vegaanisia.
  6. Cocktailhana ei vaadi vesipistettä, joten se sopii hyvin vaikka terassille.
  7. Hartwall asentaa cocktailhanan ja kuukausihuolto kuuluu vuokraan.

Cocktailhana nopeuttaa baarimestarin työtä

”Cocktailin tekemiseen kuluu keskimäärin minuutti. Kun käytössä on cocktailhana, siinä kestää kymmenen sekuntia”, Hartwallin business manager Jenny Sternberger havainnollistaa.

Cocktailhana siis nopeuttaa myyntiä ja parantaa näin liiketoiminnan kannattavuutta. Hanan avulla voidaan helpottaa kiirepiikkejä, joita syntyy esimerkiksi festivaaleilla ja keikkojen väliajoilla.

”Lisäksi yökerhoihin lähdetään nykyään myöhemmin, joten lyhentynyt myyntiaika pitää hyödyntää tehokkaasti.”

Hanacocktail vapauttaa aikaa asiakaspalveluun

Työntekijät voivat käyttää juomien teossa säästyneen ajan asiakaspalveluun sekä rennon ja hyvän fiiliksen luomiseen. Käsityö ei kuitenkaan katoa, vaan baarimestarit voivat päästää luovuutensa valloilleen drinkkien koristelussa.

Jenny Sternberger korostaakin, että cocktailhana ei vähennä ammattitaitoisten baarimestareiden tarvetta.

”On silti hetkiä, jolloin baarimestarit ottavat mielellään avun vastaan. Vaikka silloin, kun pitäisi tehdä 30 tasalaatuista sheikattua cocktailia viidessä minuutissa.”

Cocktailhanalla tehdyt drinkit ovat aina priimaa

Ravintola-alalla henkilökunnan vaihtuvuus voi olla tiheää ja sesonkipainotteista, eikä kaikilta työntekijöiltä löydy välttämättä samaa osaamista kuin kokeneimmilta baarimestareilta. Silti asiakkaille halutaan tarjota tasalaatuisia drinkkejä. Cocktailhana on ratkaisu tähän: hanasta tulee aina priimaa, laskipa juoman kuka tahansa.

Lisäksi hana voidaan säätää toimimaan juuri ravintolan käyttämien lasimallien mukaan, joten hanacocktail on aina myös koostumuksensa ja määränsä puolesta virheetön ja identtinen juomaelämys.

Hartwallin cocktailhana valmistaa myös sheikattavat drinkit

Ravintoloissa on kyllä aiemminkin hyödynnetty cocktailhanoja, mutta niistä on laskettu vain yksinkertaisia juomasekoituksia. Hartwallin hanalla sen sijaan onnistuvat myös sheikatut cocktailit. Eli juuri ne, joiden tekoon tarvitaan eniten aikaa ja ammattitaitoa.

”Hartwallin cocktailhanassa käytetään hyväksi typpeä ja ilmanpainetta. Tekniikan avulla voidaan valmistaa sheikattavia cocktaileja, joihin halutaan paksu, täyteläinen ja kermainen vaahto”, Sternberger kertoo.

Cocktailhanalla vähemmän pakkausmateriaalia ja pienempi hiilijalanjälki

Cocktailhanalla valmistetut drinkit ovat perinteisesti tehtyjä ekologisempia. Juomat pakataan lasipullojen sijaan 10 litran kartonkipakkauksiin, joten pakkausmateriaalia kuluu yhtä drinkkiä kohden vähemmän ja materiaali on kevyempää.

Lisäksi kartongin valmistus vaatii vähemmän energiaa kuin lasin valmistus. Kaikki tämä keventää yhden cocktailin hiilijalanjälkeä.

Lisäksi kaikki Hartwallin sheikattavat hanacocktailit ovat vegaanisia.

Cocktailhana on kätevä ratkaisu terassille

Cocktailhanan etuna on myös sen helppo sijoittaminen. Laite ei vaadi vesipistettä – pelkkä sähkö riittää. Siksi hana onkin kätevä vaihtoehto esimerkiksi terassille.

Cocktailhanan hankkiminen ei myöskään tarkoita valtavia alkuinvestointeja. Hartwall vuokraa laitetta, ja juomat tilataan Hartwallilta valmiissa pakkauksissa.

Yhdessä laitteessa on neljä hanaa. Jenny Sternberger ohjeistaa, että ensin kannattaa aloittaa kahdella drinkillä ja halutessaan kasvattaa hanacocktailien valikoimaa.

Hartwall tarjoaa asiakkailleen täyden palvelun paketin, johon kuuluvat laitteen asennuspaikan kartoittaminen, asennus ja kuukausihuolto.

Cocktailhanan käyttöönotto on siis tehty ravintoloitsijalle mahdollisimman helpoksi ja kokeilukin onnistuu.

”Hanaa voi testata aluksi vaikka yhden sesongin ajan”, Sternberger vinkkaa.

KIINNOSTUITKO?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!
020 717 2899
myyntipalvelu@hartwall.fi