Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Hyvinvointi:

Kesäjuomien ABC: Näin valitset parhaat kesäjuomat tilanteen mukaan

Kesällä on monia tilanteita, joissa jano yllättää: automatkat, kaveriporukan kesäolympialaiset, eväsretket ja mökkitalkoot. Esittelemme parhaat kesäjuomat: näin löydät joka kesätilanteeseen oikean alkoholittoman tai alkoholillisen kesäjuoman.

Kesäjuomat ja energiaa kaveriporukan kesäolympialaisiin

Leikkimieliset mökkiolympialaiset alkamassa: joukkueet jaettu, kannustushuudot ja tiimiasut keksitty ja lonkat verrytelty kananmunalusikka-juoksua varten – meidän joukkueemme pitää voittaa!

Olympialaisjuomiksi: Tehoa suoritukseen tarjoavat tietenkin Mountain Dew Jumpstart sekä Helsingin olympialaisiin kehitetty kansallisjuomamme Original Long Drink Grapefruit 5,5 % -lonkero.

Viilennyskikka: Heitä lonkerot katiskaan ja katiska rantaveteen. Jos haluat juomat viileäksi nopeasti, ota avuksi suolakylpy: Täytä ämpäri vedellä, jääpaloilla ja suolalla ja upota juomat sekaan. Suola tehostaa kylmenemistä, ja juomat viilenevät parhaimmillaan viidessä minuutissa.

Kesäjuoma automatkalle tai mökkimatkalle

Etupenkkipaikka, ikkuna auki ja heinänkorsi suuhun. Kesäloma on vihdoin täällä, ja matka mökille tai roadtrip Suomen ympäri voi alkaa! Ota siis hyvä asento ja sihauta matkajuoman korkki auki.

Matkajuomaksi: Legendaarinen Jaffa Appelsiini. Keltainen Jaffa on todellinen kesälomamatkan tunnelman nostattaja – kuin aurinko pullossa!

Kuskille: ED-energiajuoma tuo ajoenergiaa kuumalla moottoritiellä rullaamiseen.

Kesäjuomien_ABC_2-web.jpg

Kesäjuomat piknikille, kalareissulle tai rantapäivälle

Lähdössä vesille kalareissulle? Tai lojumaan päiväksi rannalle tai puistoon? Muista riittävä nesteytys. Etenkin helteellä vedenjuonti on erityisen tärkeää.

Eväsjuomaksi: Novelle Plus -kivennäisvedet. Kuplat ja eri maut tuovat mukavaa vaihtelua tavallisen veden juonnin rinnalle.

Viilennyskikka: Ota kalareissulle veneeseen kylmälaukku tai upota juomat saaliille tarkoitettuun vesiämpäriin. Puistoon tai rannalle lähtiessä sujauta pullo piknik-koriin tai rantakassiin ja viskaa mukaan kaveriksi pari kylmäkallea.

Alkoholiton kesäjuoma kesäjuhliin

Kesäjuhlat tulossa, pihapuut koristeltu viireillä ja ruokatarjoilut kunnossa. Mutta mitä alkoholitonta virvoketta ja kuinka paljon?

Juhlakuplivaksi: Novelle Plus, Jaffa Appelsiini ja Pommac. Nämä alkoholittomat kesäjuomat sopivat kaikenikäisille vieraille. 70-vuotias Jaffa maistuu sukupolvesta toiseen, ja makuvesi on toimiva alkoholiton makupari niin suolaiselle kuin makealle tarjottavalle. 100 vuotta täyttävä Pommac on juhlien todellinen klassikko!

Paljonko alkoholitonta juotavaa tarjolle: Nyrkkisääntö juhlajuomien laskemiseen on kaksi lasia per henkilö juhlien ensimmäiselle tunnille, yksi lasi per henkilö seuraaville tunneille. Jos tarjolla on lisäksi alkoholillisia juomia, voi alkoholitonta tarjottavaa varata noin 1,5 lasillista per vieras. Muista pitää alkoholittomia juomia tarjolla läpi juhlan.

Kesäjuomien_ABC_3-web.jpg

Kesäjuomat ja janonsammuttajat mökkitalkoisiin

Koko suku koolla mökin pihamaalla ja tarkoituksena huhkia yhdessä pihapiiri kesäkuntoon. Hanskat käteen ja hihat heilumaan!

Talkoojuomiksi: Jääkylminä tarjoiltavat Original Long Drink Grapefruit 5,5 % -lonkero, Jaffa Appelsiini -virvoitusjuoma sekä Hartwall Vichy Original vievät janon isoltakin porukalta.

Paljonko alkoholitonta ja alkoholillista juotavaa tarjolle: Varaa talkoisiin enemmän alkoholitonta juomaa, sillä huhkimista voi parhaimmillaan verrata treeniin. Tarjolla olisi hyvä olla myös paljon vettä. Nesteytyksen ohjenuorana voi pitää suositusta, että tunnin urheilutreenin aikana pitäisi juoda puoli litraa vettä.

Seurustelujuoma kesäkeittiössä kokkailuun

Samalla kun makkarat ja maissit tirisevät grillissä, on aikaa vaihtaa kuulumisia vieraiden kanssa kesäkeittiön pöydän ääressä. Viileä juoma maistuu parhaalta lempeän auringon lämmössä.

Seurustelujuomaksi: Käteen istuvat Original Long Drink Grapefruit 5,5 % -lonkero sekä alkoholittomana tarjottavana monen maun Novelle Plus -kivennäisvedet.

Kesäkeittiön aperitiiviksi sopii mainiosti roseekuohuviini Freixenet Italian Rosé Sparkling Extra Dry tai ruokakauppojen valikoimasta löytyvä testivoittaja Freixenet Sparkling 5,5%.

Viilennyskikka: Kastele talouspaperi ja kääri se tölkin tai pullon ympärille. Laita juoma hetkeksi pakastimeen. Pakastimessa märkä paperi viilenee nopeasti ja viilentää samalla juoman. Näin saat virkistävän viileän juoma vartissa!