Moi, mitä etsit?

search

5 parasta ihonhoitovinkkiä

Ihonhoidon tehotoimet – sinkki, vesi, uni ja muut kikat

Hyvinvointi, Vesi
Salaisuus heleään ihoon löytyy harvoin kylppärin kaappiin pinotuista voideputeleista. Ihonhoidossa tärkeintä on pitää itsestään huolta kokonaisvaltaisesti.

Tämän jo tiesitkin: hyvä ravinto, riittävä uni ja stressitön mieli tekevät iholle ihmeitä. Niiden lisäksi ihoa voi buustata myös hyvillä hapoilla, sinkillä, gua shalla ja oikeilla kännykän asetuksilla. Poimimme viisi parasta ihonhoitovinkkiä!

 1. Haukkaa omenaa ja muita ihon hyviksiä
 2. Terveellisen ruoan vaikutus ihoon näkyy usein jo muutamassa viikossa. Parasta ruokaa iholle ovat mahdollisimman puhtaat ja käsittelemättömät raaka-aineet.

  Antioksidantit ovat kehon hapettumisenestoaineita. Ne suojaavat ihoa ulkoiselta rasitukselta, kuten saasteilta. Antioksidantteja saadaan värikkäistä vihanneksista, marjoista, hedelmistä, pähkinöistä sekä täysjyväviljasta ja kalasta.

  Myös proteiinit ja rasvat hellivät ihoa. Proteiinit pitävät ihon joustavana, ja niitä saa muun muassa vaaleasta lihasta, kalasta ja kasviproteiineista. Pehmeät rasvat voitelevat ihoa sisältäpäin. Hyviä rasvan lähteitä ovat kylmäpuristettu oliiviöljy, avokado, kala, siemenet ja pähkinät.

 3. Hoida ihoa sinkillä
 4. Ravintolisät täydentävät ruoasta saatuja hyötyä, myös ihonhoidossa. Iholle hyödyllisiä lisiä ovat ainakin A-, B-, C-, D- ja E-vitamiini, kollageeni, maitohappobakteeri, alfalipoiinihappo ja sinkki.

  Tarkemmat tiedot eri vitamiinien ja kivennäisaineiden todennetuista terveysvaikutuksista löydät Ruokaviraston sivuilta.

  Sinkki esimerkiksi auttaa ihoa pysymään normaalina ja E-vitamiini säilyttämään ihon luonnollisen kosteuden. Sinkkiä saa muun muassa lihasta, kalasta, merenelävistä ja täysjyväviljasta. Samoin yhdestä puolen litran Novelle Plus Sinkki+E -pullosta saa 40 % päivän sinkin ja E-vitamiinin tarpeesta. Kuten aina kaikkien Novelle-tuotteiden kohdalla, myös sinkkipitoisen Novellen lupauksissa ihon voinnin puolesta nojataan vain viranomaisten hyväksymään tutkimustietoon.

  Sinkkiä löytyy myös puhdistavasta Novelle Plus Kromi + Sinkki Vesimeloni & Yuzu -juomasta, joka tukee kehon uudistumista ja hyvinvoinnin vahvistamista sisältäpäin.

 5. Nuku iho ihanaksi
 6. Uni ja ahkera veden juominen ovat ilmaisia ja tehokkaita tapoja edistää hyvinvoivaa ihoa. Ei mitään uutta tällä rintamalla: numero kahdeksan on yhä kätevä muistisääntö molempiin. Kahdeksan tuntia yössä on hyvä määrä unta aikuiselle. Ja kun hörpit kahdeksan lasia vettä päivässä, kroppasi ei kuivahda.

  Lue lisää Novelle-lähdevedestä täältä.

  Jos iho tuntuu kuivalta, syynä ei kuitenkaan ole liian vähäinen veden juonti. Sen sijaan iho kuivuu, kun sen syvistä kerroksista haihtuu tavallista enemmän vettä. Kuivaa ihoa hellitään runsaalla perusvoiteella kaksi kertaa päivässä. Ihon puhdistustuote kannattaa vaihtaa alkoholittomaan ja saippuattomaan versioon. Kotona voi kokeilla myös ilmankostutinta. Erityisesti talvella kuiva ja kylmä ilma kohtelee monien ihoa kaltoin.

 7. Käännä sininen valo pois päältä
 8. Auringon uv-säteiltä on suojauduttava. Sen tietävät jo alakouluikäisetkin. Kosmetiikkafriikit ovat kuitenkin alkaneet varjella ihoaan myös älylaitteiden siniseltä valolta. Ruutuajan vähentäminen on kätevin ja kokonaisvaltaisin hyvinvointiteko.

  Jos se ei onnistu, sinisen valon voi laittaa pois päältä kännykän asetuksista. Se on viisasta etenkin iltaisin, sillä sininen valo on haitallista paitsi iholle myös yöunille.

  Yhä useampi kosmetiikkatuote lupaa suojata älylaitteiden siniseltä valolta. Suurin osa sinisestäkin valosta tulee kuitenkin auringosta. Siksi perinteiset hellepäivien ilonpilaajien ohjeet pätevät myös siniseen valoon: pysyttele poissa auringosta, pukeudu peittävästi ja käytä hattua.

 9. Ihonhoidossa vähemmän on eniten
 10. Skinimalismi eli ihonhoidon minimalismi on kaivattu kauneustrendi pitkän korealaisen kauden jälkeen. Korealaiseen ihonhoitorutiiniin kuuluu parhaimmillaan yli kymmenen vaihetta ja tuotetta. Moiseen on aikaa ja varaa vain harvalla. Siksi sanomme trendille helpottuneina heipat ja siivoamme kylppärimme turhista puteleista.

  Tilalle valitsemme muutaman luottopelaajan: hellävaraisen puhdistustuotteen, hyvän seerumin tai öljyn sekä runsaan kasvovoiteen. Niillä pääsee pitkälle, etenkin kun keskittyy levittämään tuotteet ihoon huolellisesti. Ylellisinkään tuote ei tee iholle ihmeitä, jos se jää vain ihon pintaan.

  Tärkeää on pestä ensin sormet puhtaiksi ja sen jälkeen hieroa tuotteet kunnolla ihoon. Kasvohieronta paitsi imeyttää tuotteet paikalleen myös vähentää kasvojen turvotusta ja vilkastuttaa ihon verenkiertoa.

  Jos haluat muuttaa kylppärisi kotispaksi ja nostaa ihonhoitosi seuraavalle tasolle, hanki gua sha -kampa. Kauniilla kivilastalla hierotaan öljytyt kasvot hellävaraisesti painellen. Käsittely aktivoi ihon lymfa- ja verenkiertoa ja tuntuu ihanalta. Etenkin kireissä leukaperissä ja niskan jumeissa. Namaste!