Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Trendit ja vinkit, Hyvinvointi:

Niin kiire, ettei ehdi syödä? Nappaa tästä vinkit välipaloihin, jotka sopivat myös hektiseen arkeen | Hartwall

Palaveria toisensa perään ja tuhat asiaa hommalistalla, eikä missään välissä oikein ehdi syödä. Säännöllinen ateriarytmi kuitenkin olisi supertärkeä jaksamisen ja työtehon kannalta. Kokosimme parhaat ideat helppoihin välipaloihin, jotka saa syötyä vaikka lennosta.

Aterioita ei saisi ohittaa – jokainen sen kyllä tietää – mutta aina syömiselle ei vain meinaa löytyä aikaa, kun arki on yhtä aikataulu-Tetristä. Vaikka palaveriputkien, harrastusten ja kauppareissun välissä ei olisi rakoa kunnon aterioille, fiksuilla välipaloilla saat hiljennettyä kiljuvan nälän ja jaksat siihen asti, kunnes ehdit ruokapöydän ääreen.

Välipalan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti proteiinin määrään. Proteiini nimittäin on energiaravintoaineista se, joka tutkitusti pitää nälkää loitolla tehokkaimmin. Tämä johtuu siitä, että proteiini imeytyy hitaammin kuin rasva ja hiilihydraatti.

Muita toimivan välipalan tunnusmerkkejä ovat etenkin kiireisessä arjessa helppous ja kätevyys. Minuuttiaikataulussa ja kaukana keittiöstä ei paljon lämmitä mieltä tai täytä vatsaa se herkullinen välipalamunakas, jonka bongasit viime viikolla netistä – välipalan pitäisi olla käsillä heti.

Helpot välipalat hektiseen arkeen:

 • Kulkevat mukana vaikka käsilaukussa
 • Eivät vaadi lämmitystä
 • Syöminen ei vaadi astioita eikä aterimia
 • Voi syödä vaikka yhdellä kädellä

Novelle Pro_artikkeli_on-the-go_2.png

5 x helppo, proteiinipitoinen välipala kiireiselle

1 Vihannestikut ja hummus

Lusikoi eväsrasian pohjalle hummusta ja ripottele sekaan seesaminsiemeniä. Tökkää hummukseen selleri-, porkkana- ja kurkkutikkuja sekä parsakaalinuppuja. Sulje välipalarasia ja nakkaa laukkuun. Rasia kulkee kätevästi mukana, säilyy lämpimässäkin, ja sen voi ottaa esille missä vain – eikä purkista pelmahda ruoan hajua!

Välipalan parhaat proteiininlähteet:

 • Hummus: 6 g prot. / 100 g
 • Seesaminsiemen: 23,5 g prot. / 100 g
 • Parsakaali: 3,9 g prot. / 100 g

2 Riisikakut maapähkinävoilla ja hedelmillä

Nämä herkulliset välipalakakkuset ovat monen suosikki. Voitele riisikakku maapähkinävoilla ja lisää päälle esimerkiksi banaaniviipaleita tai kuivattuja karpaloita. Plussaa: Riisikakut ja maapähkinävoipurkki säilyvät lämpimässä, eli niitä voi säilyttää työpisteen kaapissa käden ulottuvilla.

Välipalan parhaat proteiininlähteet:

 • Maapähkinävoi: 25,6 g prot. / 100 g

Novelle Pro_artikkeli_on-the-go_3.png

3 Hedelmä-raejuustosalaatti

Tämä on maailman helpoin välipala! Osta kaupasta purkki hedelmäsalaattia ja purkki raejuustoa. Kippaa yhteen, sekoita ja nauti.

Välipalan parhaat proteiininlähteet:

 • Raejuusto: 15–18 g prot. / 100 g

4 Proteiinismoothie

Smoothie on välipalojen klassikko, johon saa lisättyä ruokaisuutta proteiinijauheella. Kuljeta smoothie juomapullossa, josta se ei hölsky kassiin, ja vie työpaikan jääkaappiin.
Vinkki! Nopeutat smoothien tekoa, kun pakastat valmiisiin annospusseihin aina yhteen smoothieen tarvittavat marjat ja pilkotut hedelmät.

Välipalan parhaat proteiininlähteet:

 • Proteiinijauhe: 2–3 ruokalusikallista jauhetta sisältää keskimäärin 20–25 g proteiinia

5 Munakasmuffinit

Munakas on mainio välipala, mutta hankalasti kuljetettava. Muffinin muotoon tehty munakas ratkaisee pulman. Muffinimunakkaat valmistuvat reilussa vartissa ja yhdestä vuoallisesta riittää välipaloja parille päivälle. Varioi eväsmunakkaita esimerkiksi kinkulla, kalkkunaleikkeellä, broilerilla, parsakaalilla, paprikalla ja juustolla.

Välipalan parhaat proteiininlähteet:

 • Kananmuna: 12,9 g prot. / 100 g
 • Saunapalvikinkku: 16,4 g prot. / 100 g
 • Parsakaali: 3,9 g prot. / 100 g

Juusto: n. 20–30 g prot. / 100 g

Novelle Pro_artikkeli_on-the-go_4.png