Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka:

Resepti: Baileys-kreemikonvehdit

Kinuskikissa loihti upeat jouluiset konvehdit Baileysista ja suklaasta. Kaunis konvehti on ylellinen tarjottava kahvin kanssa.

"Monissa jouluisissa leivonnaisissa olen yhdistänyt Baileysin ja suklaan, koska maut sopivat niin hyvin yhteen. Nyt pääsin kokeilemaan tällä combolla jälleen jotain uutta, kun sain idean näistä konvehdeista. Näyttävillä muoteilla ja hohtavalla pintaviimeistelyllä syntyy kauniita tarjottavia kahvin kylkiäisenä", kirjoittaa Kinuskikissa. 

Baileys Original Irish Creamin laadukkaat raaka-aineet takaavat hienon maun lisäksi samettisen koostumuksen: paikallisten perheyritysten tuottama tuore kerma sulautuu irlantilaiseen laatuviskiin, ja ylellinen aito vanilja sekä kaakaopavut antavat miedon suklaisen vivahteen.

Kinuskikissa_baileys-kreemikonvehdit-jatko1.jpgKinuskikissa_baileys-kreemikonvehdit-jatko2.jpg

Baileys-kreemikonvehtien ainekset

n. 26 kappaletta

200 + 100 g tummaa suklaata
75 g huoneenlämpöistä voita
1 ½ dl tomusokeria
½ dl Baileys Original Irish Creamia
kultaista ja hopeista kimallejauhetta

Vinkki: Suklaan ja kreemitäytteen suhde riippuu paljon konvehtimuottien koosta ja muodosta. Voit varata suklaata varmuuden vuoksi hieman reilumminkin.

Näin teet Baileys-kreemikonvehdit

Sulata 200 g suklaata mikrossa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa. Annostele suklaasulaa konvehtimuotteihin (esimerkiksi alumiinisiin vuokiin tai silikonisiin muotteihin) ja levitä lusikalla reunoille. Suklaata valuu helposti muotin pohjalle paksumpi kerros, eli kaavi ylimääräinen pohjalta pois. Nosta muotit jääkaappiin, jotta suklaa jähmettyy. Jähmettymisen jälkeen voit vielä paikkailla läpikuultavia kohtia sulattamalla suklaata uudelleen.

Notkista huoneenlämpöinen voi vatkaimella ja lisää tomusokeri erissä. Sekoita joukkoon Baileysiä pieni määrä kerrallaan.

Helpoin tapa täyttää konvehdit on pursottaminen. Laita kreemi pieneen pursotus- tai pakastuspussiin ja leikkaa päähän reikä. Täytä muotit kreemillä, tasoita pinta lusikan kuperalla puolella. Muista jättää tilaa päälle tulevalle suklaalle. Nosta konvehdit jääkaappiin, jotta kreemi jähmettyy. Sulata sitten loput (100 g) suklaasta ja peitä sillä kreemin pinta. Tasoita heiluttamalla vuokaa.

Laita jääkaappiin vielä kerran jähmettymään ja irrota sitten konvehdit silikonimuoteista. Alumiinivuoista konvehteja ei kannata irrottaa.

Viimeistele suihkuttamalla tai sipaisemalla sormella konvehtien päälle kimallejauhetta. Säilytä suklaat viileässä.

Reseptin laati Kinuskikissa. Reseptin kuvineen eri työvaiheista löydät täältä.

Saatat pitää myös näistä