Kahden raaka-aineen superhelppo jälkiruoka
Sgroppino-tyylinen jälkiruoka ihastuttaa raikkaudellaan
Helppo ja raikas jälkiruoka valmistuu vain kahdesta raaka-aineesta: sitruunasorbetista ja pirskahtelevasta jälkiruokaviinistä. Syötävät kukat viimeistelevät annoksen.
Sgroppinosta eli italialaisesta jälkiruoasta inspiraationsa saa sitruunasorbetista ja jälkiruokaviinistä luotu yhdistelmä. Tämän helpommin ei jälkiruoka valmistu – ja mikä parasta – raaka-aineet on helppo säilyttää kotona tai mökillä yllätysvieraita varten.
Jälkiruokamaljan pohjalle pyöräytetään pallo valmista sitruunasorbettia. Ympärille kaadetaan loraus matala-alkoholista jälkiruokaviiniä.
Makean pirskahteleva Borgo Maragliano La Caliera Moscato d’Asti tulee Italiasta ja se on piemontelaisen perhetilan helmi.
Hennon kupliva olemus ja sitrusmarmeladinen, päärynäinen ja aprikoosinen maku ovat omiaan antamaan hapokkaalle sitruunasorbetille vastinparia.
Resepti
Italialainen sitruunajälkiruoka eli sgroppino
sitruunasorbettia Borgo Maragliano La Caliera Moscato d'Asti -jälkiruokaviiniä

Lusikoi jälkiruokakulhoon sitruunasorbettipallo ja kaada ympärille Borgo Maragliano La Caliera Moscato d'Astia.
Koristele syötävillä kukilla.
