Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Ruoka ja juoma:

Omenastruudeli 2.0 on Oktoberfestin hittiherkku

Omenastruudeli on Oktoberfest-jälkiruoka numero yksi – mutta teimme siitä entistä paremman! Omenat keitetään siideriliemessä, struudeli leivotaan nätin pyöreäksi kakuksi, ja ohessa tarjottava kermavaahtokin saa makua omenasiideristä.

Ei juhlia ilman jälkkäriä, eikä Oktoberfestiä ilman omenastruudelia. Päivitimme saksalaisesta klassikkoherkusta sekä maun että muodon.

Omenatäyte saa herkullisia aromeja ja syvyyttä, kun omenat keitetään ensin mausteisessa siideriliemessä. Täyte nostellaan reikäkauhalla omenastruudelin sisään, ja kattilaan jäänyt liemikin hyödynnetään: siitä keitettävällä siirapilla maustetaan tortun kanssa tarjottava kermavaahto.

Perinteinen omenastruudeli on pitkulainen, mutta tällä kertaa se leivotaan pyöreään kakkuvuokaan – helpompi tehdä ja lopputulos on nätimpi. Päälle vielä kasataan rapeaksi paistuvasta filotaikinasta rento ruusuke ja pinnalle ripotellaan tomusokeria ja kanelia.

Voit tarjoilla omenastruudelin lämpimänä tai kylmänä.

Vinkki! Toiveissa vegaaninen omenastruudeli? Korvaa vain voi vegaanisella margariinilla ja valmista kermavaahto kaura- tai soijapohjaisesta tuotteesta.

Omenastruudeli-ohje

10 annosta
valmistusaika: 45 min + taikinan sulatus ja struudelin jäähtyminen
360 kcal/annos

Omenastruudeli:

1 pkt filotaikinaa
800 g omenoita
120 g voita
1 dl Happy Joe Extra Dry Apple -siideriä
1 dl sokeria
1 tl kanelia jauhettuna
½ tl neilikkaa jauhettuna
1 dl rusinoita
tomusokeria ja kanelia koristeeksi

Siiderillä maustettu kermavaahto:

3 rkl struudelin teosta jäänyttä siiderisiirappia
2 dl kuohukermaa

Näin valmistat omenastruudelin ja siiderillä maustetun kermavaahdon

  1. Ota filotaikina hyvissä ajoin sulamaan.
  2. Kuori omenat, poista kodat ja leikkaa omenat paloiksi.
  3. Sulata 50 g voita kattilassa ja lisää joukkoon omenat, siideri, sokeri, kaneli ja neilikka. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta seosta 10 minuuttia. Sekoita joukkoon rusinat ja anna jäähtyä.
  4. Sulata loput voista ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  5. Asettele kuusi filotaikinalevyä kakkuvuokaan niin, että reunat tulevat ulos vuoasta. Sudi jokaisen levyn pintaan hieman voisulaa. Huomioi filotaikinaa käsitellessä, että ohuet levyt kuivuvat nopeasti. Peitä filotaikinalevypino siksi kostealla pyyhkeellä ja yritä toimia mahdollisimman ripeästi.
  6. Nostele omenatäyte reikäkauhalla vuokaan ja taittele filotaikinalevyjen reunat päälle. (Älä heitä lientä pois, sitä tarvitaan vielä.) Asettele pari filotaikinalevyä rypistellen struudelin pinnalle ja levittele päälle loput voisulat.
  7. Paista struudelia 45 minuuttia. Anna jäähtyä. Ripottele pinnalle halutessasi hieman tomusokeria ja kanelia.
  8. Kuumenna omenatäytteestä jäänyt siideri-sokeriliemi kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kasaan, kunnes sitä on jäljellä noin puoli desiä. Anna jäähtyä.
  9. Laita siiderisiirappi kulhoon ja lisää kuohukerma. Vatkaa vaahdoksi. Tarjoile siiderikermavaahtoa omenastruudelin kanssa.