Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Olut, Ruoka ja juoma, Olut ja ruoka, Sesonki:

Hodarit & bratwurst – resepti, jolla teet Oktoberfestin parhaat eväät

Kun haluat helpot ja herkut Oktoberfest-tarjoilut, ratkaisu on bratwurst-hotdogit. Hauduta makkarat oluessa ja lisää sämpylöiden täytteeksi myös hapankaalia, niin olutjuhlan kuuluisat maut ovat kasassa.

Mikäpä sopisi oluen kanssa paremmin kuin street food? Niinpä Oktoberfestin ykkösruoka on tietenkin bratwurst-hotdogit. Oktoberfest-hodarit on helppo ja nopea tehdä ja maistuvat koko kansalle.

Bratwurst-reseptiin kuuluu oluessa hauduttaminen, ja teemaan sopivimman maun antaa Lahden Erikois Oktoberfest -olut. Oluthauteeseen lisätään myös sipulia, ja hodareiden sisään bratwurstien kaveriksi hapankaalia, cocktailkurkkuja ja sinappimajoneesia.

Bratwurst-hotdogit: ainekset

4 annosta
valmistusaika: 45 min
595 kcal / annos

1 iso sipuli
2 rkl voita
1 rkl kuminaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
4 bratwurstia
1 tlk (0,33 l) Lahden Erikois Oktoberfest -olutta
4 (hot dog) sämpylää
1 rkl täysjyvä-dijon-sinappia
1 dl majoneesia
hapankaalia
cocktailkurkkuja

Bratwurst-hotdogit: valmistusohje

  1. Valmista ensin oluessa haudutetut bratwurstit ja sipulit. Kuori sipulit, halkaise ne ja leikkaa siivuiksi. Kuumenna voi pannulla ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia. Mausta kuminalla, sokerilla ja suolalla. Lisää bratwurstit pannulle ja kaada olut perään. Hauduta sipuleita ja makkaroita miedolla lämmöllä puolen tunnin ajan tai kunnes olut on haihtunut.

  2. Kuumenna sämpylät ja halkaise ne. Sekoita sinappi majoneesin joukkoon ja voitele sillä sämpylät. Täytä sämpylät hapankaalilla, bratwursteilla, sipuleilla ja cocktailkurkuilla. Tarjoile heti.

Oktoberfest-hotdogeissa siis yhdistyvät olutjuhlan tärkeät maut uudella tavalla. Bratwurstit ja sipulit haudutetaan Lahden Erikois Oktoberfest -täysmallasoluessa, joka antaa niille lempeän maltaisen maun. Lisätwistiä komboon tuo kumina.

Hapankaali antaa kokonaisuuteen kirpsakkuutta ja jyväisellä dijon-sinapilla maustettu majoneesi pehmeyttä. Viimeinen silaus syntyy mausteisilla cocktailkurkuilla.

Tässä bratwurst-reseptissä hotdogit ovat helppo tehdä myös vegaanisina. Hyvin varustelluista marketeista löytyy jopa vegaanisia bratwursteja, mutta toki niiden sijaan voi käyttää muitakin vegenakkeja tai -makkaroita. Myös vegaanista majoneesia löytyy kauppojen hyllyiltä.