Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Maistuva omenaglögi

Lämmin omenaglögi on talvisesongin juomaherkku

Juoma ja ruoka, Ruoka ja juoma

Mikä olisikaan parempi tapa nauttia lämmikettä kuin siemailla kupillinen herkullista omenaglögiä? Sen lisäksi, että omenaglögi maistuu taivaalliselta, täyttää se kodin jouluisella tuoksulla, jossa yhdistyvät omena ja mausteisuus.

Helppo omenaglögi-resepti syntyy omenasiiderin ja -mehun yhdistelmästä. Tunnetut joulun ajan mausteet viimeistelevät makunystyröitä hivelevän kokonaisuuden. Puolikuiva Happy Joe Cloudy Apple -siideri sopii glögipohjaan täydellisesti hennon mausteisuutensa ansiosta. Siiderin valmistuksessa on myös käytetty suodattamatonta omenamehua.

Katso omenaglögin resepti ja herkuttele lämpimällä juomalla pakkasten paukkuessa.

Resepti

Omenaglögi

Neljä annosta

4 dl omenatuoremehua 2 plo Happy Joe Cloudy Apple -omenasiideriä 2 kanelitankoa 6 neilikkaa 1 vaniljatanko tai ¼ tl vaniljajauhetta ½ tl jauhettua inkivääriä ¼ tl muskottipähkinää 2 rkl ruokosokeria 1 sitruunan kuori

Koristeluun

1 omena viipaleina pahvia ja paperia tussi tai tulostusmahdollisuus varrastikkuja liimaa teippiä
  • Askartele koristetikut. Kirjoita omia viestejä rakkaimmillesi tai valitse mieluisesi aforismi Happy Joen mietelauseista. Kirjoita tai tulosta mietelause punaisille, piparinmuotoon leikatuille pahveille. Kiinnitä kyltit tikkuihin.

  • Kaada omenatuoremehu ja Happy Joe -omenasiideri kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä. Varo kiehuttamasta.

  • Lisää kattilaan kanelitangot, neilikat, vaniljatanko, jauhettu inkivääri, muskottipähkinä, ruokosokeri ja sitruunan kuori. Sekoita hyvin.

  • Anna glögipohjan hautua matalalla lämmöllä noin 20-30 minuuttia, jotta mausteet pääsevät oikeuksiinsa. Sekoita välillä varovasti.

  • Kun glögi on maustunut riittävästi, siivilöi se varovasti toiseen astiaan poistaen samalla mausteet.

  • Kaada lämmin omenaglögi mukeihin ja koristele omenaviipaleilla sekä mietelauseilla. Tarjoile heti ja nauti!

Tämä lämmin omenaglögiresepti yhdistää omenasiiderin raikkauden ja perinteisten mausteiden lämmön täydelliseksi talven juomaksi.

Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö

Hartwall VIP-klubin jäsenenä pääset juoma-alan sisäpiiriin: saat kuumimmat juomatrendit suoraan sähköpostiisi, osallistut automaattisesti kuukausittaisiin arvontoihin ja saat virkistäviä etuja. Sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä suomalaiset tulevaisuudessa juovat!