Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Viinit, Olut, Oluttrendit, Sesonki:

Jouluglögit: parhaat reseptit ja uudet ideat

Joulu ei tule ilman glögiä. Ja ah, miten paljon onkaan vaihtoehtoja sen tekoon! Vaikka joisit glögiä joulukuun joka päivä, saisit tuunattua juomasta aina uudenlaisen. Kokosimme parhaat glögireseptit ja maustamisideat glögifanille.

Glögi kuuluu tietenkin jouluun, mutta monet aloittavat glögikauden jo hyvissä ajoin syksyllä. Glögi sopiikin moneen tilanteeseen, koska samasta juomasta saa muunneltua lukemattomia eri versioita. Glögi maistuu niin alkoholillisena kuin alkoholittomana, kuumana tai kylmänä, sokerilla maustettuna tai sokerittomana.

Jouluglögin pohjalla on yleensä mehua: perinteisesti mustaherukkaa, mutta myös esimerkiksi puolukka- tai karpalomehu toimivat mainiosti. Jos glögissä käyttää viiniä, se voi olla klassinen punaviini tai yhtä hyvin valko-, rosee- tai kuohuviini.

Perinteiset jouluglögin mausteet ovat kaneli, neilikka, pomeranssi ja kardemumma, mutta kannattaa kokeilla myös esimerkiksi rosmariinia ja granaattiomenaa.

Viinipohjaiset glögireseptit

Jouluglögien klassikko on punaviiniglögi. Nimensä mukaisesti siihen yhdistetään punaviiniä ja mehua, mutta muuten tuunausvaihtoehtoja on monia. Katso ideoita punaviiniglögin maustamiseen ja glögireseptejä täältä: Punaviiniglögi – näin teet ja maustat joulun ykkösjuoman.                        

 

Glögit trendikkäästä roseeviinistä

Punaviinin sijasta jouluglögin voi tehdä muistakin viineistä. Oletko kokeillut sekoittaa glögiin esimerkiksi roseeviiniä? Roseeviini on kevyemmän makuinen kuin punaviini, joten sen pariksi sopii mustaherukkamehun sijasta vadelmamehu. Mausteina on inkivääriä ja kanelia.

Helpon roseeviiniglögin reseptin ja ohjevideon löydät täältä:  Hurmaava uutuus glögidrinkki: joulunpunainen roseeglögi.

Roseeviiniglögin voi tehdä myös kokonaan ilman mehua, ainoastaan viinistä ja mausteista. Tässä yhden kattilan roseeglögissä maistuvat kaneli, inkivääri ja neilikka sekä raikas mandariini.

Katso mausteisen roseeviiniglögin resepti ja ohjevideo täältä:
https://www.hartwall.fi/inspiroidu/viinit/2019/lampimien-juomasekoitusten-ykkonen-roseeviiniglogi/

Yhdistä kuohuviini ja glögi, saat raikkaan glögiboolin

Kun haluat tarjota glögiä isommalle porukalle, boolin muotoon tehty glögiskumppa on kätevä ratkaisu. Koristele booli tähtianiksilla, rosmariinin oksilla ja granaattiomenan siemenillä. Jos haluat maljaan lisää näyttävyyttä ja varmistaa juoman pysymisen kylmänä, tee koristeeksi jääkranssi. Kranssi kannattaa valmistella edellisenä iltana, muuten glögibooli syntyy muutamassa minuutissa.

Katso kuplivan glögiskumpan resepti ja ohjevideo täältä:

LINKKI: https://www.hartwall.fi/inspiroidu/juoma-ja-ruoka/2019/paras-glogibooli-glogiskumppa-isolle-porukalle/

Makean ystävän suklaa-punaviiniglögi

Jos haluat kokeilla jotain uutta ja erilaista ja olet perso makealle, suklaalla maustettu glögi on luultavasti sinun juttusi. Juoma on kuin jouluinen versio kaakaosta: täyteläinen, lämmittävä ja sopivasti makea.

Katso suklaa-punaviiniglögin resepti ja ohjevideo täältä: Tässä kauden makein punaviiniglögin resepti: suklaaglögi

Parhaat jouluglögit oluesta ja siideristä

Joulun sympaattisin glögiresepti: kinuskinen rakkausglögi

Kyllä, glögiin voi yhdistää viinin sijasta myös siideriä! Testaa esimerkiksi tätä superherkullista glögireseptiä, jossa omenasiideri on maustettu kinuskilla, vaniljalla ja kanelilla.

Katso kinuskisen rakkausglögin resepti täältä.
https://www.hartwall.fi/inspiroidu/juoma-ja-ruoka/2019/joulun-ihanin-glogiresepti-makea-rakkausglogi-laheisille/

Olutglögissä yhdistyvät kaksi jouluista juomaa

Ja samoin kuin siideri sopii glögiin, yhtä hyvin toimii olut! Olutglögin pohjana on Lahden Erikois jouluolut, jota jatketaan omenamehulla ja täydennetään joulumausteilla. Glögin muodossa olut maistuu todennäköisesti heillekin, jotka eivät muuten ehkä olutta valitsisi – maista rohkeasti!

Lämmittävän olutglögin reseptin ja ohjevideon löydät täältä:
Talvikauden lämmittävä juoma on olutglögi

Alkoholittomat glögireseptit

Alkoholittomiinkin glögeihin on vaihtoehtoja vaikka kuinka. Niissä maun tuovat mehu ja mausteet, ja reseptejä löytyy niin kuumiin kuin kylmiinkin juomiin. Kokeile esimerkiksi klassikkodrinkistä mukailtua glögimojitoa tai limupohjaista Pepsi-glögiä.

Minttua, limettiä ja glögiä – joulun raikkain mocktail on glögimojito

Jos kesän suosikkidrinkkisi on mojito, sinun kannattaa ehdottomasti maistaa glögimojitoa. Tutut minttu ja limetti saavat seurakseen glögitiivistettä. Yllätä pikkujouluvieraasi tällä raikkaalla glögidrinkillä!

Katso glögimojiton resepti ja ohjevideo täältä: Joulun paras glögicocktail on glögimojito – tätä et halua missata!

Joulun yllättävin glögiresepti: Pepsi-glögi

Vaikka olisit millainen glögispesialisti, tätä tuskin olet vielä maistanut! Lämmitetty kolajuoma maustetaan sitrushedelmillä ja inkiväärillä – kuplat katoavat, mutta makeat ja jouluiset maut jäävät. Sopii koko perheelle sellaisenaan, ja esimerkiksi rommilla terästettynä aikuisille.

Katso sitruksisen Pepsi-glögin resepti täältä: Hauska ja yllättävä alkoholiton glögi: Pepsi-glögi!

Lisää ideoita joulun juomatarjoiluihin:

Parhaat joulujuomat: Boolit, reseptit ja koristeluideat

Tämä pikkujoulubooli on hitti: mausta kuuma juoma joulutortunmakuiseksi!

Jouluoluet – löydä paras olut joulun ruokajuomaksi