Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Terästetty glögi – katso resepti

Näin terästät herkullisen glögin

Juomaohje, Trendit ja vinkit, Viinit, Joulu

Joulu on täynnä perinteitä. Monille niihin lukeutuvat hetket ystävien ja höyryävän glögikupposen äärellä. Glögin voi valmistaa lukuisin eri tavoin, ja yksi klassikko on terästetty glögi. Katso resepti ja valmista terästetty glögi.

Yleisimpiä valintoja glögin terästykseen ovat konjakki tai rommi. Valinta riippuu omista mieltymyksistäsi ja siitä, millaisen makuelämyksen haluat saavuttaa.

Katso helppo ohje marjaisan punaviiniglögin valmistukseen. Syvyyttä juomaan tuovat mausteet, sitrushedelmät, inkiväärisiirappi sekä tilkka konjakkia tai rommia.

Resepti

Terästetty glögi

6 annosta

1 pullo (0,75 l) Allumea Nero d'Avola -punaviiniä 4 dl mustaherukkamehua 1 dl konjakkia tai rommia 1 appelsiini (pestynä ja viipaloituna) 1 sitruuna (pestynä ja viipaloituna) 10-12 mausteneilikkaa 2 kanelitankoa 5-6 kardemumman siementä 1 dl ruskeaa sokeria (tai maun mukaan) 1-2 tl inkiväärisiirappia

Koristeluun

Manteleita Rusinoita tai kuivattuja karpaloita Appelsiiniviipaleita (tuoreita tai kuivattuja)
  • Kaada punaviini ja mehu kattilaan, lisää joukkoon konjakki tai rommi. Lisää appelsiini- ja sitruunaviipaleet sekä mausteet.

  • Kuumenna seos miedolla lämmöllä, älä keitä. Anna mausteiden antaa makua glögille noin 15-20 minuuttia. Siivilöi juoma.

  • Kaada glögi mukeihin ja koristele manteleilla, rusinoilla tai karpaloilla ja appelsiiniviipaleilla.

Allumea Nero d'Avola Organic
10 09
0.75 l

Allumea Nero d'Avola Organic

DOP Sicilia

Lue lisää

Allumea Nero d'Avola Organic

Punaviinipohjaiseen glögiin kannattaa valita kategorian mehevä ja hilloinen punaviini. Allumea Nero d'Avola Organic tuo glögiin miellyttävää makeutta. Keskitäyteläisessä viinissä esiin nousee marjainen makumaailma: karhunvatukkaisuus, kypsä vadelmaisuus, mustikkaisuus ja herukkahilloisuus.

Italialainen Allumea on pakattu kevyempään lasipulloon, se on myös luomu ja vegaaninen, kuten kaikki Allumea-tuoteperheen viinit.

Janoatko lisää ideoita glögeihin? Katso ohjeet muihin glögeihin!

Paras punaviiniglögi -resepti

Punaviiniglögi on joulun ehdoton klassikkojuoma: viiniä, marjaisaa mehua ja joulun mausteita. Kokosimme vinkit parhaimpaan punaviiniglögiin sekä ideat, miten glögiä voi maustaa uusilla tavoilla. Katso punaviiniglögin ohje!

Näin syntyy itse tehty glönkero eli glögi-lonkero

Somessa villinnyt glönkero on nerokkaan yksinkertainen: kaksi juomasuosikkia, glögi ja lonkero, sekaisin ja joulun paras juoma on valmis! Teimme glönkerosta astetta jouluisemman käyttämällä karpalonmakuista Original Long Drink Gin & Cranberry -lonkeroa.

Helppo ja maistuva glögi-spritz

Raikkaan jouluinen glögi-spritz ilahduttaa aperitiivina, jälkiruoan kaverina tai ihan vain sellaisenaan siemailtuna.

Glögi-sour

Kun haluat glögisi ekstra-eleganttina, oikea valinta on glögi-sour. Sitruksinen kirpeys yhdistettynä joulun makuihin – ja pinnalla kevyen kuohkea vaahto.

Katso glögiboolin ohje

Glögi ja kuohuviini ovat ihana ja klassinen makupari joulujuhlien tai pikkujoulujen tarjoiluissa. Tee tällä kertaa glögiskumppa suoraan booliksi yksittäisten lasillisten sijaan. Nopeaa ja juhlavaa!

Joulusangria hurmaa isomman porukan

Joulusangriassa yhdistyvät joulun mausteiset maut ja sangrian hedelmäinen raikkaus. Tarjoile näyttävä juoma jalallisista laseista ja koristele se rosmariinin oksalla.

Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö

Hartwall VIP-klubin jäsenenä pääset juoma-alan sisäpiiriin: saat kuumimmat juomatrendit suoraan sähköpostiisi, osallistut automaattisesti kuukausittaisiin arvontoihin ja saat virkistäviä etuja. Sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä suomalaiset tulevaisuudessa juovat!