Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Viinit:

Parhaat viinit sienien kanssa

Lue viinivinkit sienikauteen.

Miten valita viini sieniruoan kanssa? Lue Hartwallin viinitiimin Nelli Pajuharjun viinivinkit sienikauteen!

Sienikausi on ollut päällä jo hyvän aikaa ja sienireseptejä pompsahtelee eteen kuin – noh, sieniä sateella. Koska sienilajeja ja -ruokia on lukematon kirjo, yhden kaiken kattavan viiniohjeen luominen on lähes mahdotonta. Muutamia nyrkkisääntöjä kauden herkkujen ja viinien yhdistämiseen kuitenkin on.

Sienen kuin sienen maussa on yleensä vahvasti läsnä umami, joka vaatii tarkkuutta viinivalinnassa. Mehevä umami on makuna pitkäkestoinen ja korostaa viinin voimakkaampia puolia, kuten tanniinisuutta ja karvautta. Monien sieniruokien makumaailma hyötyy viinin tyypillisistä hedelmäisistä ja marjaisista aromeista, kunhan välttää turhan tiukkaa tanniinisuutta. Rasvaiset sekä kermaiset maut toimivat hyvin sienien kanssa ja helpottavat myös viinivalintaa.

1 sileni the lodgeweb.jpg

Viini kermaiselle sieniruoalle: Sileni The Lodge Chardonnay

Tuhdimpi ja tammisempi Chardonnay on omiaan esimerkiksi herkkusienestä valmistetuille kermaisille sieniruoille. Palkitun uusi-seelantilaisen tuottajan, Silenin, The Lodge Chardonnay tarjoaa ryhdikkään hedelmäisen ja tammisen kokonaisuuden pariksi runsaanmakuiselle kermaiselle sienikeitolle.

Tilaa kotiin Alkosta

Tilaa yritykseesi Juomamaailmasta

2 arthur metz riesling web.jpg

Viini tattirisotolle: Arthur Metz Riesling Grand Cru Altenberg de Bergbieten

Monet Alsacen alueen aromikkaat viinit ovat erinomainen valinta pariksi syksyn sieniherkuille. Arthur Metzin Grand Cru -tarhoilta tuleva Altenberg de Bergbieten Riesling on raikkaan vivahteikkaana valkoviininä oiva valinta hapokkuutta vaativille sieniruoille, kuten tattirisotolle.

Tilaa kotiin Alkosta

Tilaa yritykseesi Juomamaailmasta

3 klosterneuburg pinot noirweb.jpg

Viini lihan ja metsäsienikastikkeen kanssa: Stift Klosterneuburg Pinot Noir

Pinot Noir -rypäle on klassinen pari sieniruoille. Se sopii erinomaisesti syksyn viileneviin iltoihin, kun viinivalinnat alkavat kääntymään kesän raikkaista valko- ja roseeviineistä talven tuhdimpiin punaviineihin. Itävallan vanhimman viinitalon, Stift Klosterneuburgin Pinot Noirin elegantti, mutta runsas maku yhdistyy luontevasti metsäsienikastikkeella aateloiduille kauden liharuoille.

Tilaa kotiin Alkosta

Tilaa yritykseesi Juomamaailmasta