Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Viinivinkit syyssesonkiin

Riistaruoka ansaitsee arvoisensa viinin – mikä viini valita riistalle?

Viinit, Ruoka & juoma

Monissa keittiöissä valmistuu syksyn aikaan toinen toistaan upeampia riistaherkkuja. Riistaruoalle ominaista ovat voimakkaat, aidot ja maanläheiset maut. Makuelämyksen täydentää oikein valittu riistaviini. Poimi suositukset ja siivitä kokonaisuus korkealle tasolle!

Riistaviinin valinnassa tulisi huomioida etenkin, onko lautasella suur- tai pienriistaa vai riistalintua. Tyypillisesti riistan maku on annoksen keskiössä – voimakas liha vaatii voimakkaamman viinin, kun taas herkemmän makuinen liha arvostaa kevyempää viiniä kokonaisuutta tasapainottamaan. Annos on kuitenkin aina kokonaisuus ja myös lisukkeet ja kastikkeet voivat puoltaa viinivalintaa.

Riistaviini kruunaa aterian – tutustu kolmeen suositukseen

Olemme poimineet valikoimastamme monipuolisen kolmikon, jotta viinivalinta olisi mielenkiintoinen ja onnistunut. Jutun lopusta löydät myös tarkoin valitun viinivinkin sesongin sieniherkuille.

Roberto Sarotto Barbaresco Riserva

Tummemman linnunlihan kanssa maistuu Nebbiolo-lajikkeesta valmistettu riistaviini. Voimakkaan makuinen sorsa, riekko tai metso saa elegantista barbarescosta erinomaisen parin. Tyypillisesti riistaruokia maustavat timjami ja rosmariini luovat barbarescon kanssa sointuvan liiton. Nebbiolot ovat tunnettuja makupareja myös punaviinikastikkeen kera.

Täyteläinen ja vivahteikkaan tanniininen Roberto Sarotto Barbaresco Riserva on väriltään tumman viininpunainen. Makuprofiili on upean marjaisa, viinistä nimittäin löytyy kirsikkaa ja boysenmarjaisuutta. Loppumaku on sopivan tamminen.

Roberto Sarotto Estates on piemontelainen perheyritys, joka omistaa yli 90 hehtaaria viinitarhoja Piemonten alueella. Viini säilyy hyvin 10–15 vuotta vuosikerrasta ja se on korkitettu DIAM10-aidolla korkilla, joka antaa takuun korkkiviattomuudesta 10 vuoden ajalle pullottamisesta. Vuoden Viinit -kilpailussa kyseinen viini on palkittu useaan otteeseen.

25 98
0.75L

Roberto Sarotto Barbaresco Riserva

BARBARESCO RISERVA DOCG

Lue lisää
17 98
0.75L

Vicarage Lane Canterbury Pinot Noir

Canterbury

Lue lisää

Vicarage Lane Canterbury Pinot Noir

Pinot Noir -rypäleestä valmistetut punaviinit ovat saavuttaneet vankan aseman riistaviinien klassikkoina. Uuden-Seelannin ryhdikäs, mutta pehmeätanniininen pinot noir sopii yhdistettäväksi etenkin riistalinnulle. Keskitäyteläinen ja aromeiltaan marjaisa Vicarage Lane Pinot Noir on kypsynyt vanhoissa ranskalaisissa tammitynnyreissä 10 kuukauden ajan ennen pullotusta.

Pullon etikettiä koristavat Suomen ja Uuden-Seelannin liput herättävät erityistä huomiota. Tarinaa selittää se, että maapallon toisella puolella viinitilaa emännöi Satu Lappalainen yhdessä miehensä John Kennardin kanssa. Pariskunta tuottaa laadukkaita viinejä eritoten meille suomalaisille ja Alkon valikoimasta löytyykin tällä hetkellä heidän viisi eri viiniä.

Armigero Valpolicella Ripasso Superiore

Runsaanmakuiset riistapadat nauttivat seuranaan moniulotteisesta ja täyteläisestä tai keskitäyteläisestä punaviinistä. Tyypillisesti pataruoka koostuu useista raaka-aineista ja mauista, jolloin viinistäkin on hyvä löytyä monia vivahteita. Monien rakastama ripasso sopii riistapadan lisäksi erinomaisesti myös hirven, peuran ja kauriin fileelle tanniinisuutensa ansiosta.

Armigero Valpolicella Ripasso on vivahteikas ja monipuolinen osoitus italialaisen viinintekotaidon notkeudesta. Täyteläisessä ja hienostuneen tanniinisessa punaviinissä maistuvat kypsät karpalot, kirsikat sekä suklainen yrttisyys.

Armigero Ripasso on valmistettu perinteisellä menetelmällä, jossa normaalin Valpolicella-viinin valmistuksen jälkeen viini käy uudelleen amaronen valmistuksessa käytettyjen rypäleiden kuorimassan kanssa. Näin viini saa hieman amaronelle tyypillisiä ominaisuuksia – mehevyyttä, täyteläisyyttä ja aromikkuutta. Tämän jälkeen Armigero Ripasso on kypsynyt ranskalaisissa tammitynnyreissä. Kyseinen viini pokkasi myös Helsingin Sanomien sokkomaistelussa upeat arvostelut ja hopeasijan.

16 99
0.75L

Armigero Valpolicella Ripasso

Veneto

Lue lisää

Chablis saa sieniruoan parhaat puolet esiin

Sieniruoat rakastavat viinin maanläheistä makumaailmaa ja niiden yhdistelmistä on mahdollista luoda helpostikin erinomaisia makumuistoja. Saattele sienirisotto, -pasta, -keitto, -kastike tai -piiras ensi kerralla uudelle tasolle onnistuneella viinivalinnalla. Arvostettu ja laadukas Chablis on todellinen sieniruokien klassikkoviini – monestakin syystä!

Moillard Petit Chablis

Ranskalainen Moillard Petit Chablis on Chardonnay-rypälelajikkeesta valmistettu valkoviini. Vivahteikas, mukavan kuiva ja hedelmäisellä raikkaudella varustettu viini on erinomainen pari syyssesongin sieniannoksille. Viiniä ryhdittävät hyvä hapokkuus ja sitruksisuus, jotka antavat kermaisille tai rasvaisille sieniruoille oivaa vastinparia. Moillard Petit Chablis on täsmävalinta esimerkiksi tryffeliöljyllä aateloidun tattikeiton kaveriksi.

21 59
0.75L

Moillard Petit Chablis

AC Petit Chablis

Lue lisää