Moi, mitä etsit?

search

Klosterneuburg Rosé

Klosterneuburg Rosé

Klosterneuburg Rosé

Itävallan vanhimman viinintuottajan, Stift Klosterneuburgin, tuorein viinisarja tuo uutta kulmaa perinteikkään talon valikoimaan. Moderni roseeviini on miellyttävä seurusteluviini, mutta on hyvän happorakenteensa ansiosta monipuolinen ruokaviini esimerkiksi ruokaisille salaateille tai vaikkapa grillatun lohen kanssa nautittavaksi.

Klosterneuburg Rosé on mielenkiintoinen viini, jossa yhdistyy Blaufrankisch-lajike ja Zweigelt, joka puolestaan on risteytys St. Laurent ja Blaufränkisch rypälelajikkeista. Zweigeltia pidetään nykyisin Itävallan tärkeimpänä punaviinilajikkeena. Lajikkeen historia ulottuu vuoteen 1922 ja linkittyy vahvasti Klosterneuburgiin, sillä Dr. Fritz Zweigelt yhdisti Klosterneuburgissa sijaitsevassa tutkimuslaitoksessa nämä maan kaksi huippupunaviinilajiketta.

Klosterneuburg on Itävallan vanhin ja yksi maan suurimmista ja kuuluisimmista viinitiloista. Nykyisin luostari on erittäin suosittu matkailukohde ja siellä käy yli 100 000 vierailijaa vuosittain. Luostari omistaa yhteensä 108 hehtaaria viljelyksiä neljällä eri alueella: Klosterneuburg, Vienna, Gumboldskirchen ja Tattendorf.

Vastuullisuus on erittäin tärkeässä roolissa Klosterneuburgilla. Se on Euroopan ensimmäinen viinitalo, jonka koko tuotanto on hiilineutraali. Carbon Neutral -sertifikaatin on myöntänyt Climate Partner GmbH. Klosterneuburgilla on myös kestävän kehityksen sertifikaatti Certified Sustainable Austria.

Ruokasuositus:
seurustelu, salaatti, kana ja kalkkuna, rasvainen kala

Tuotetiedot

Tuottaja: Stift Klosterneuburg

Rypäle: 50% Blaufränkisch, 50% Zweigelt

Väri: Vaaleanpunainen

Makutyyppi: 0

Maku: Kuiva, hapokas, vadelmainen, mustikkainen, karhunvatukkainen, sitruksinen, kevyen yrttinen

Tuoksu: Kypsän marjainen

Alkoholi -%: 12.5

Tarjoilulämpötila: 10-12

Pullokoko: 0.75l

Pakkaustyyppi: Lasipullo

Saatavuus: Alko (497987)

Hinta: 13,99 €

Tuote Alkossa alko link