Moi, mitä etsit?

search

Casa Rojo La Marimorena Albariño

Casa Rojo La Marimorena Albariño

Casa Rojo La Marimorena Albariño

Casa Rojon tarina alkaa tavallaan jo keväästä 2003 jolloin tilan omistajat ja viinintekijät Laura ja Jose Luis tapasivat toisensa Tokiossa, Japanissa. Molemmilla oli unelma omasta viinitilasta, mutta alkuun Laura ja Jose Luis tekivät viiniä Espanjan eri viinialueilla, etsien samalla sopivaa paikkaa, jonne asettua. Unelma omasta viinitilasta sai lopulta täyttymyksen, kun pitkän ja hartaan etsinnän jälkeen pari ihastui Jumillan alueeseen ja alueen symbioosiin Monastrell -lajikkeen kanssa.

Jumilla on punaisten rypäleiden valtakuntaa ja siellä tuotetaan mm. Macho Man Monastrell, Enemigo Mio Granacha sekä Haru Rosé. Jumillan lisäksi Casa Rojo tuottaa viinejä Espanjan klassisilla alueilla yhteistyössä paikallisten viljelijöiden kanssa. Tästä yhteistyöstä on syntynyt myös La Marimorena Albariño, joka tuotetaan Rias Baixasissa.

Rias Baixasin DO- alue sijaitsee aivan Atlantin valtameren syleilyssä. Viinitarhat kiertelevät Mino- joen laidalla. O Rosalin ala-alueella Pontevedrassa on tyypillistä, että Albarinho- rypäleet kypsyvät hieman keskivertoa paremmin, tuoden makuun runsaammin hedelmäisyyttä. Maaperä alueella on syvä ja täynnä rikkaita mineraaleja. Ilma tuoksuu suolaiselle merelle. La Marimorenan vuosittain vaihtuvan etiketin kala kuvastaa Atlantin valtameren läheisyyttä sen vaikutusta viiniin. La Marimorena Albariño kypsyy kaksi kuukautta hiivasakan päällä. Sen jälkeen viiniä kypsytetään vielä 3kk tammitynnyreissä.

Ruokasuositus:
rasvainen kala, kana ja kalkkuna, äyriäiset, salaatti

Tuotetiedot

Tuottaja: Casa Rojo Enologia Creativa

Rypäle: Albariño

Väri: Vaalea keltainen

Makutyyppi: vivahteikas & ryhdikäs

Maku: Kuiva, hapokas, omenainen, päärynäinen, sitruksinen, mineraalinen

Tuoksu: Yrttisyyttä, sitrusta, omenaa

Alkoholi -%: 12.5

Tarjoilulämpötila: 0

Pullokoko: 0.75l

Pakkaustyyppi: 0

Saatavuus: Alko (918497)

Hinta: 32,80 €

Tuote Alkossa alko link