Moi, mitä etsit?

search
Vastuullisuus, Hyvää tekevät juomat:

Kippis Vesijärvelle!

Hartwall on mukana Vesijärven suojelutyössä. Lahden kotijärveen kippistellään petokaloja jo kolmatta kesää!

Jo kahtena kesänä osassa lahtelaisravintoloita on päästy puhdistamaan Vesijärveä juomia nauttimalla. Hartwallin kumppanuus Lahden Vesijärvisäätiön kanssa jatkuu ja tänä kesänä järveen voi kulauttaa kaloja vichyn voimalla: mukana olevista ravintoloista ja K-Citymarketeista ostetut Hartwall Vichy Original -juomat kasvattavat syksyllä istutettavan petokalaparven kokoa.

”Petokala-kampanja on tuttu monelle Lahden kesäravintoloiden asiakkaalle, ja on mahtavaa, että tiivis yhteistyömme paikallisten yrittäjien kanssa jatkuu hyvällä asialla. Tänä vuonna Vesijärvelle kippistellään virkistävästi Vichyllä ja mukana on ravintoloiden lisäksi myös kauppoja sekä Hartwallin oma panimomyymälä”, kertoo Hartwallin yhteiskuntavastuujohtaja Hanna Sivenius.

Hartwallin juomien sydän on Salpausselän suodattama vesi.

”Halusimme kesäiseen kampanjaan mukaan virkistävän juoman, jota ihan kaikki voivat nauttia. Vichy on tietysti valmistettu lahtelaisesta vedestä, eli se on juuri sopiva juoma innostamaan ihmisiä Vesijärven suojeluun. Jokainen ostettu kampanjavichy pulskistaa petokalaparvea”, Sivenius sanoo.

Viime syksynä istutettiin miltei 50 000 kuhaa

Hartwall tekee Vesijärvisäätiön kanssa yhteistyötä jo kolmatta kesää. Vesijärven vointia kohentava kampanja on kasvanut vuosi vuodelta.

”Kampanja on odotettu juttu Lahdessa ja se on poikinut loistavia tuloksia. Ensimmäisenä vuonna istutimme noin 2 000 kookasta petokalaa, ja viime vuonna miltei 50 000 pikkukuhaa solahti järveen”, summaa Vesijärvisäätiön ohjelmajohtaja Heikki Mäkinen.

Näin pääset mukaan petokalatalkoisiin

Tänä kesänä kuudesta lahtelaisravintolasta ostetut Hartwall Vichy Original -vedet kasvattavat syksyllä Vesijärveen istutettavaa petokalaparvea. Mukana on myös kolme K-Citymarket-ruokakauppaa: Laune, Karisma ja Paavola. Lisäksi mukana on Hartwallin oma panimomyymälä.

”Tästä on hyvää vauhtia tulossa meidän kesäperinteemme Lahdessa, ja tämä on meille erittäin luontainen tapa tehdä hyvää. Kampanjan kautta pääsemme tukemaan Vesijärvisäätiön toimintaa tavalla, joka vauhdittaa myös paikallisten yrittäjien liiketoimintaa – näinä poikkeusaikoina kaikki apu on tarpeen”, Sivenius toteaa.

Vesijärven eteen on tehty Lahden seudulla paljon, ja tuloksia on kertynyt.

”Vesijärven kunto kohenee, mutta vielä on paljon tekemistä. Ei montaa vuosikymmentä siitä, kun järvi oli lähes uimakelvoton, rehevöitynyt, ja kalat maistuivat pahalle. Siksi on loistavaa, että yhteistyömme Hartwallin kanssa jatkuu myös ensi vuonna”, Vesijärvisäätiön Mäkinen kertoo.

 

Vesijärvi:

Petokaloja tarvitaan

Vesijärvi on lahtelaisille rakas virkistyspaikka ja Vesijärven satama lahtelaisten olohuone. Vaikka järven tila on nykyisin jo kohtuullinen, muutama vuosikymmen sitten tilanne oli täysin toinen. 1970–80-luvulla Vesijärvi oli Suomen huonokuntoisin suuri järvi. Kunnostustöillä on kuitenkin tehty lähestulkoon ihmeitä. Tekemistä on edelleen, sillä järven eteläosan kunto on toistaiseksi ekologisen tilaluokituksen mukaan tyydyttävä.

Petokalojen istutuksella on merkittävä rooli järven kunnon parantamisessa. Järven kunnon kannalta eläinplanktonin määrä on erittäin tärkeä, sillä se pitää levät aisoissa. Pikkukalat kuitenkin syövät ravinnokseen eläinplanktonia, ja siksi on tärkeää, että järvessä on myös tarpeeksi petokaloja syömässä pikkukaloja.

Juomamme ja tekomme ovat hyviä.

Meille se tarkoittaa osallistumista hyvää tekeviin hankkeisiin, lähellä tuotettujen raaka-aineiden käyttämistä, vihreää liiketoimintaa ja tuotantoa, ja monia muita tapoja olla virkistämässä suomalaista yhteiskuntaa.

Saatat pitää myös näistä