Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
15.7.2019

Hartwall tukee Vesijärven puhdistustöitä – lahjoitamme petokaloja lahtelaisten ravintoloiden kanssa toteutettavalla kampanjalla

Lahtelaisravintoloissa voi nyt nauttia olutta ja parantaa samalla lahtelaisille rakkaan Vesijärven tilaa. Hartwall lahjoittaa jokaisesta kampanjaravintolassa nautitusta Lahden Erikois Summer Ale -tuopista petokaloja Vesijärven putsaamiseen.

Tavoitteena on istuttaa Vesijärveen lähivuosina tuhansittain järvitaimenia ja kuhaa syömään järven kunnon kannalta haastavia pikkukaloja pois.

Ei ole sattumaa, että Lahden nimi on Lahti, sijaitseehan kaupunki alueelle elintärkeän Vesijärven lahdelmassa. Hartwallille puolestaan Lahti on koti ja vesien hyvinvointi kultaakin kalliimpaa. Siksi olemme käynnistäneet yhdessä Vesijärvisäätiön ja alueen ravintoloiden kanssa kampanjan, jossa jokainen aikuinen lahtelainen voi kantaa kortensa kekoon järven kunnon parantamiseksi. Jokaisesta kampanjassa mukana olevasta ravintolasta ostetusta Petokala-oluttuopista solahtaa Vesijärveen petokala pitämään huolen siitä, ettei järvessä jatkossa uiskentele liikaa pikkukaloja.

Vesijärven ihme

Vesijärvi on lahtelaisille rakas virkistyspaikka ja Vesijärven satama lahtelaisten olohuone. Vaikka järven virkistyskäyttöarvo on nykyisin jo hyvä, muutama vuosikymmen sitten tilanne oli täysin toinen. 1970- ja 80-luvulla Vesijärvi oli Suomen huonokuntoisin suuri järvi. Kunnostustöillä on kuitenkin tehty lähestulkoon ihmeitä ja näin onnistunutta järvikunnostuskohdetta saa maailmalta hakea, kehuu Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiön ohjelmajohtaja Heikki Mäkinen. Samalla hän muistuttaa, että tekemistä on edelleen, sillä järven eteläosan kunto on toistaiseksi ekologisen tilaluokituksen mukaan tyydyttävä. Petokalojen istutuksella on merkittävä rooli järven kunnon parantamisessa.

”Järven kunnon kannalta eläinplanktonin määrä on erittäin tärkeä, sillä se pitää levät aisoissa. Pikkukalat kuitenkin syövät ravinnokseen eläinplanktonia, siksi on tärkeää, että järvessä on myös petoja syömässä pikkukaloja”, Mäkinen kertoo.

Tavoitteena onkin istuttaa järveen lähivuosina tuhansia petokaloja, kuten järvitaimenia, kuhaa ja ankeriasta ja Hartwallin kampanja tukee tavoitetta omalta osaltaan.

”Nyt käynnistyvä Petokala-kampanja on luonnollinen jatkumo Hartwallin tuelle Vesijärven kunnostuksessa, ja on hienoa saada tärkeään kampanjaan mukaan paikallisia ravintoloita. Meille Harwallilla vesi on sydämen asia, sillä ilman raikasta ja puhdasta vettä ei synny virkistäviä kivennäisvesiä, legendaarisia limonadeja tai maukkaita oluita”, Hartwallin tuotanto- ja toimitusketjujohtaja Tomi Korte sanoo.

Petokala-oluena on tänä kesänä Lahden Erikois Summer Ale, jota nauttimalla voi osallistua kunnostukseen. Mukana Petokala-kampanjassa ovat Lahden torilla oleva terassi Aitio, keskustan ravintola Cheri sekä satamassa sijaitseva Arlan terassi.

”Meidän kannalta on äärimmäisen hieno asia, että Hartwall on mukana Vesijärven tukijana. Meille molemmille vesi on erittäin tärkeää, joten yhteistyö sujuu taatusti erinomaisesti”, Vesijärvisäätiön Mäkinen kiittelee.

Lue lisää kampanjasta: hartwall.fi/petokala

Saatat pitää myös näistä