Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
8.5.2023

Gay Joesta tuli Queer Joe – klassikkosiideri juhlii entistä yhdenvertaisemman yhteiskunnan puolesta

Suureen suosioon ponnahtaneesta yhdenvertaisuutta ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia juhlistavasta Hartwallin Gay Joe -siideristä tuli Queer Joe. Queer Joe nostaa esiin entistä yhdenvertaisempaa yhteiskuntaa pukeutumalla progressiiviseen Pride-lippuun.

Hartwallin Happy Joe esitteli ensi kerran kesällä 2018 yhdenvertaisuuden ja Pride-juhlan kunniaksi Gay Joe –omenasiiderin. Sateenkaarisiideri nousi nopeasti huippusuosioon, ja nyt viisi vuotta myöhemmin Happy Joe ottaa askeleen vieläkin yhdenvertaisemman maailman puolesta: päivittäistavarakauppoihin ja ravintoloihin ympäri Suomen rantautuu Queer Joe -omenasiideri.

”Happy Joe uskoo, että onni syntyy yksinkertaisista asioista. Tätä on esimerkiksi se, että jokainen saa olla juuri sellainen kuin on. Haluamme nostaa esiin sateenkaariyhteisöä entistä laajemmin sen kaikissa sävyissä, ja Queer Joe juhlii jokaista meitä juuri sellaisena kuin aidosti olemme”, taustoittaa tuotepäällikkö Antonia Havaste Hartwallilta.

“The road to happiness isn’t always straight”

Queer Joe on pukeutunut etiketissään progressiiviseen Pride-lippuun, jonka tarkoitus on tuoda esiin LHBTIQ+ -yhteisöä entistä monimuotoisemmin. Uuden sateenkaarilipun musta ja ruskea raita edustavat mustia, ruskeita ja rodullistettuja ihmisiä, ja siinä on myös trans- ja intersukupuolisten lippujen värit.

Etiketissä komeilee myös tärkeä muistutus: ”The road to happiness isn’t always straight”.

”Aina se tavanomainen tai perinteinen tie ei ole ainoa polku onnellisuuteen. Aforismi viestii myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kulkemasta matkasta kohti yhdenvertaisempaa ja onnellisempaa yhteiskuntaa”, Havaste sanoo.

"Kaikki lähtee siitä, että meistä jokainen oppii tunnistamaan alitajuiset ennakkoluulonsa"

Yhdenvertaisuutta ja inklusiivisuutta edistävä Queer Joe on Lahden, Tampereen, Helsingin ja Oulun Pride-tapahtumien virallinen kumppani myös tänä kesänä. Kumppanuus tarkoittaa rahallista tukea seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia tukevien järjestöjen tärkeälle työlle. Lisäksi Queer Joe juhlii Helsinki Priden päätösbileissä Helsingin Kaivohuoneella lauantaina 1.7.

Queer Joe -tölkeistä löytyy suosittua Happy Joe Cloudy Apple -siideriä. Queer Joeta on saatavilla rajoitettu erä kesän loppuun asti.

queer-joe-web-0024.jpg

Hartwallilla kehitetään yhdenvertaista työkulttuuria arjessa

Hartwallilla kehitetään jatkuvasti myös omaa työkulttuuria, työoloja- ja välineitä entistä yhdenvertaisemmaksi. Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa koulutuksia hartwallilaisille siitä, miten jokaisen tulee omassa päivittäisessä työssään kiinnittää huomiota yhdenvertaisuuteen ja monimuotoisuuteen.

”Kaikki lähtee siitä, että meistä jokainen oppii tunnistamaan alitajuiset ennakkoluulonsa ja toimimaan yhdenvertaisemmin sekä ajattelussaan että toiminnassaan. Tämä on jatkuvaa työtä, ja olen tosi iloinen siitä, että viime vuoden henkilöstökyselyn mukaan 93 prosenttia hartwallilaisista koki voivansa tulla töihin täysin omana itsenään”, kertoo Hartwallin henkilöstöjohtaja Katja Hagström.

Hartwallilla otetaan inklusiivisuus huomioon kaikessa tekemisessä ja prosesseissa: niin työhön perehdytysmateriaaleissa kuin rekrytointi- ja esihenkilökoulutuksissa, joissa perehdytään siihen, miten monimuotoisuutta voi työyhteisössä edistää. 

Happy Joe tukee näitä Pride-tapahtumia:

Queer Joe X Pride

"The road to happiness isn't always straight"

Queer Joe juhlii jokaista meitä juuri sellaisena kuin aidosti olemme.