Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka:

Resepti: jouluinen päärynä-suklaakakku

Päärynä ja suklaa ovat klassinen makupari. Päärynä-suklaakakku kätkee sisäänsä myös salaisen ja yllättävän ainesosan: sen nimittäin kostuttaa tumma, maltainen ja suklainen jouluolut.

Mehevä suklaakakku sopii niin pikkujoulun tunnelmointiin kuin juhlavaan joulupöytään jälkiruoaksi.

Lahden Erikois Joulu täydentää kakun jouluista makumaailmaa. Tumma, maltainen ja suklainen jouluolut sopii täydellisesti joulupöytään suklaisten jälkiruokien kaveriksi tai ruoka- ja seurajuomaksi.

Pienet päärynät piilotetaan vuokaan suklaisen taikinan sekaan. Päärynät pehmiävät juuri sopivasti paiston aikana ja leikattaessa kakkupalasta paljastuu kaunis päärynäkuvio. Tomusokeri viimeistelee kakun kuin hento lumisade. 

resepti-päärynäsuklaakakku-jatko1.jpgresepti-päärynäsuklaakakku-jatko2.jpg

Jouluisen päärynä-suklaakakun resepti

250 g huoneenlämpöistä suolaamatonta voita
2 dl (ruoko)sokeria
4 kananmunaa
100 g tummaa suklaata sulatettuna
4 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl kanelia
1 dl Lahden Erikois Joulu -olutta
3 pientä päärynää

vuoan voiteluun: voita ja vehnäjauhoja

Näin teet jouluisen päärynä-suklaakakun:

Vatkaa huoneenlämpöinen kuutioitu voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja jatka vatkaamista.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää sulatettu ja jäähtynyt suklaa.

Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä astiassa ja lisää joukkoon. Sekoita lopuksi olut varovasti joukkoon.

Voitele ja jauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan. Jätä noin 3 cm kohoamisvaraa reunoille. Paina päärynät pystyyn taikinaan.

Paista uunin keskitasolla 180-asteessa noin tunti.

 

Reseptin laati Liemessä-blogin Jenni Häyrinen.

 

Saatat pitää myös näistä