Resepti: mätidippi
Helppo ja herkullinen tarjottava pikkujouluihin tai joulupöytään syntyy maustetusta smetanasta ja mädistä. Sitruuna ja tilli raikastavat kokonaisuuden.
Kata pikkujoulujuomaksi Lahden Erikois Jouluolutta, jonka paahteinen ja maltainen maku toimii hienosti rasvaisemmankin tarjottavan kanssa.
Mätidipin ainekset
4 hengelle
400 g smetanaa
100 g savustettua kirjolohenmätiä
1 sitruunan kuori raastettuna
1/2 ruukku tilliä hienonnettuna
mustapippuria myllystä
Lisäksi: maalaisperunalastuja tai ruislastuja
Näin teet helpon tarjottavan pikkujouluihin:
Levitä smetana neljälle lautaselle. Annostele pinnalle mätiä. Viimeistele sitruunalla, tillillä ja mustapippurilla. Tarjoa dippi peruna- tai ruislastujen kanssa.
Vinkki! Voit myös tehdä valmiita suupaloja lusikoimalla dippiä maustamattomien ruissipsien päälle.
Lisää reseptejä jouluun:
Leipäkranssi kruunaa joulupöydän