Moi, mitä etsit?

search

Dr. Pauly Bergweiler Blitz Riesling Hanapakkaus

Dr. Pauly Bergweiler Blitz Riesling Hanapakkaus

Dr. Pauly Bergweiler Blitz Riesling Hanapakkaus

Uutuus Alkon tilausvalikoimaan 19.4.2021 alkaen. Suomen ostetuin* saksalainen valkoviini Blitz Riesling 75cl saa keväällä seurakseen kolmen litran hanapakkauksen.

Dr. Pauly Bergweilerin vahvuus laaturieslingien tuottajana piilee sen omistamissa viinitarhoissa; Erittäin huolellinen tarhojen hoito, tarkoituksellisen matalat satomäärät ja selektiivinen käsinpoiminta ovat laadun kulmakivi. Sadonkorjuun jälkeen rypäleet vinifioidaan lähellä tarhoja, aivan Bernkastelin kylän vieressä. Näin ehkäistään rypälemehun hapettuminen. Rypäleitä käsitellään hellävaroen ja luonnolliseen käymisprosessin puututaan mahdollisimman vähän.

Moselin viinialue on saanut nimensä samannimisen, lähes 550km pitkän joen mukaan. Mosel-joen läheisyydessä viljellään viinejä myös Ranskassa (AC Côtes de Toul ja AC Moselle) ja Luxembourgissa. Alueella on viljelty viinejä roomalaisten ajoilta asti

Saksassa Moselin viinialue sijaitsee lännessä, Luxembourgin rajalla. Merkittävimmät viljelmät sijaitsevat Mittellmoselissa Trierin ja Briedelin välissä, missä myös Dr. Pauly Bergweilerin tarhat sijaitsevat. Mosel tunnetaan erityisesti hienostuneista, aromikkaista sekä erittäin hapokkaista Rieslingeistä. Korkean hapokkuuden takia viineissä on usein hieman jäännössokeria, mutta kuivien tai puolikuivien viinien osuus lähentelee jo 40% tuotannosta. Myös kuohuviinien valmistus alueella on kasvanut.

*Blitz Riesling oli vuonna 2020 Alkon ostetuin saksalainen valkoviini 75cl pullossa.

Ruokasuositus:
aasialainen, vähärasvainen kala, rasvainen kala, seurustelu

Tuotetiedot

Tuottaja: Dr. Pauly-Bergweiler

Rypäle: Riesling 100%

Väri: Vaaleankeltainen

Makutyyppi: pirteä & hedelmäinen

Maku: Puolikuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, viheromenainen, persikkainen, hunajameloninen, kevyen kukkainen, mausteinen

Tuoksu: Raikkaassa ja tuoreessa tuoksussa mm. kypsää sitrusta ja vihreää omenaa.

Alkoholi -%: 11

Tarjoilulämpötila: 0

Pullokoko: 3l

Pakkaustyyppi: Hanapakkaus

Saatavuus: Alko (959365)

Hinta: 36,98 €

Tuote Alkossa alko link