Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Parhaat joulujuomat

Glögit, boolit ja drinkkireseptit talven ja joulun juhliin

Trendit ja vinkit, Trendit, Ruoka ja juoma

Maistuvimmat joulujuomat kauden juhliin: pikkujouluihin, itsenäisyyspäivään, aattoiltaan ja uudenvuodenjuhliin? Näillä kylmillä ja kuumilla juhlajuomilla hurmaat vieraat. Poimi joulujuomareseptit talteen. Kippis joulunpyhille ja uudelle vuodelle!

Talven juhlakauden olennainen osa on juomat: juhlavat itsenäisyyspäivän maljat, joulunpyhien viini ja vuodenvaihteen ylelliset kuohuvat. Ja ehkä tärkeimpänä: glögi. Glögi on joulujuomien klassikko ja joka tilanteeseen sopiva lämmittäjä.

Joulujuomaresepti – klassinen punaviiniglögi

Punaviiniglögi on joulun ehdoton klassikkojuoma: viiniä, marjaisaa mehua ja joulun mausteita. Kokosimme vinkit parhaimpaan punaviiniglögin sekä ideat, miten glögiä voi maustaa uusilla tavoilla. Lämpöiset joulujuomat ovat paras valinta pakkaspäiviin.

Kärsimätön nappaa valmiin glögipullon ruokakaupan tai Alkon hyllystä. Jos haluat tehdä glögin itse, mutta päästä vähällä vaivalla, sekoita valmista alkoholitonta glögiä ja punaviiniä. Jos taas ehdit keitellä juomaa ja haluat maustaa sen oman makusi mukaan, voit valmistaa punaviiniglögin kokonaan itse.

Katso punaviiniglögin ohje!

Aito ja alkuperäinen joulu-spritz

Jos kesän suosikkidrinkkisi on italialainen raikas spritz, tämä jouluinen drinkki tulee olemaan talvikauden lempparisi. Aito ja alkuperäinen joulu-spritz syntyy, kun proseccoon lisätään karpalomehua ja soodaa. Kuohuviinidrinkki maustetaan appelsiinilla ja koristellaan karpaloilla ja rosmariinilla.

Joulu-spritz sopii niin pikkujoulujen seurustelujuomaksi kuin aaton alkumaljaksi. Joulu-spritz ei ole liian makea, vaan toimii kivana raikastuksena jouluruokien ohessa. Raikas juoma sopii myös muihin talven juhlahetkiin.

Tyylikäs joulu-spritz – katso resepti!

Glögibooli on paras joulujuoma isolle porukalle

Paljon juhlaväkeä tulossa? Tee glögistä ja kuohuviinistä glögiskumppa yksittäisten lasillisten sijaan suoraan booliksi. Nopeaa ja kätevää!

Punainen glögibooli pysyy kylmänä ja on entistä näyttävämpi, kun koristelet sen jouluisella jääkranssilla. Valmistele kranssi edellisenä iltana, muuten maistuva punainen booli syntyy alle viidessä minuutissa.

Glögibooli on pikkujoulujen hitti – katso resepti!

Toffeinen Baileys-kaakao sulattaa herkkusuun sydämen

Baileys-kaakao on klassikko, ja tällä kertaa se tehdään toffeisena. Terästystä voi halutessaan lorauttaa Baileys Salted Caramel -kermaliköörillä: mikä täydellinen yhdistelmä makeaa ja suolaista!

Ja kun puhutaan kaakaosta, täytyyhän siinä suklaatakin olla. Suklaisuus juomaan tulee ihanista makulusikoista, jotka ovat kiva yksityiskohta juomatarjoilussa. Tumma suklaa antaa kaakaolle parhaiten makua, mutta voit käyttää myös lempeämpää maitosuklaata.

Nosta kaakaoelämys seuraavalle tasolle – tässä resepti Baileys-kaakaoon!

Joulun elegantein drinkki on vaalea glögi-sour

Glögistä tehdyt juomasekoitukset ovat tämän joulun hitti! Trendikäs sour-drinkki siis sekoitetaan talvikaudella glögiin. Kun haluat glögisi ekstra-eleganttina, oikea valinta on glögi-sour.

Sitruksinen kirpeys yhdistettynä joulun makuihin – ja pinnalla kevyen kuohkea vaahto.

Katso ohje ja valmista glögi-sour!

Raikas ja mausteinen piparkakku-spritz

Mustikka-punaviinicocktail saa jouluisen makunsa kotimaisista mustikoista, itsetehdystä piparkakkusiirapista ja jäähdytetystä Asio Otus Rosso -punaviinistä. Sen puolukkaiset ja karpaloiset maut sopivat loistavasti metsäisen mustikan kaveriksi.

Piparkakkusiirappi syntyy helposti vedestä, sokerista ja valmiista piparkakkumausteesta. Siirappia voi annostella drinkkiin oman mieltymyksen mukaan. Joulun mauista nauttiva lorauttaa sitä cocktailiinsa reilulla kädellä!

Oivaltava piparkakku-spritz – poimi resepti!

Upea uudenvuoden drinkki – mustaherukkakuohuviini

Uudenvuoden 2024 näyttävin juhlajuoma on kuin klassinen Kir Royale -kuohuviinidrinkki, paitsi tällä kertaa mustaherukkalikööri korvataan kevyellä mustaherukkamehulla. Loppusilauksen antavat karhunvatukat ja kultaiset koristelut – sekä wau-efektin luova säkenöivä tähtisadetikku.

Säihkyvin uudenvuoden drinkki – katso mustaherukkakuohuviinin resepti!

Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö