Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Olut, Olut ja ruoka:

Resepti: mangoiset grillivartaat possusta

Juomasuositus: Lahden Erikois NEIPA

New England IPAn eli NEIPAN hedelmäisen makumaailman kanssa sopii hyvin possu, joka paistuu grillissä herkullisen makeaksi. Nämä helpot grillipossuvartaat syntyvät kesämökilläkin käden käänteessä.

NEIPA eli New England IPA on oluttyylinä perinteistä IPAa mehukkaampi ja helpommin lähestyttävä. Hedelmäinen NEIPA sopii loistavasti esimerkiksi possunfileelle tai wokkiruoille.

Mangoiset grillivartaat NEIPAn pariksi kootaan possusta, tomaateista ja tuoreesta mangosta. Reseptistä tulee 12–15 varrasta.

Marinadi possulle

800 g porsaan sisäfilettä
1 sitruunan mehu
1 rkl tuoretta inkivääriä
2 kpl valkosipulinkynttä
1 1/2 dl mangochutney
1/2 dl rypsiöljyä
1/2 dl ponzu lemon soijakastiketta
1/2 tl suolaa
ripaus cayennepippuria

Lisäksi vartaaseen
n. 25 kirsikkatomaattia
1-2 mangoa paloina
laakerinlehtiä
1 (luomu) sitruuna

Neipa-jatkokuvapari.jpgNeipa jatkokuvapari1.jpg

Ohje: näin teet grillivartaat

Poista lihasta kalvot ja paloittele sopiviksi suupaloiksi. Siirrä lihat suljettavaan pussiin. Purista sitruunan mehu ja valkosipulin kynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta ripauksella pippuria ja kaada lihoille. Sulje pussi, kääntele ja laita astiaan. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Kääntele pussia marinoitumisen aikana. Ota huoneenlämpöön tunti ennen grillausta.

Pese, mango, sitruuna ja tomaatit. Paloittele mango ja sitruuna. Työnnä vartaisiin vuorotellen lihapalojen ja laakerinlehtien kanssa. Grillaa vartaat kypsiksi. Jos grillaat lihat grillissä, kannattaa varrastikkuja liottaa ensin vedessä. Sivele marinadia vartaille paiston aikana. Tarjoa vartaat lämpiminä.

Juomasuositus: Lahden Erikois NEIPA

Tämän kesän uutuus, Lahden Erikois New England IPA 5,5 % on mehukkaasti vaaleankeltainen ja samea pintahiivaolut. Sen maku on tulvillaan kypsien trooppisten hedelmien, kuten ananaksen, mangon ja appelsiinien mehevyyttä. Sen silkinpehmeä mallasrunko rauhoittaa katkerot ja siloittelee lopputulokseksi tasapainoisen, hedelmäisen makunautinnon.

"NEIPA nauttii maailmalla valtaisaa suosiota ja on eittämättä tämän kesän kuumin oluttyyli Suomessa. Hartwallin ensimmäinen NEIPA on todellinen herkku, Lahdessa kehitetty hedelmäpommi", kehaisee tuotepäällikkö Ari Nykänen.