Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka:

Äitienpäivän herkullinen Pommac Rosé -kakku

Äitienpäivän hittikakku tulee tässä: vaaleanpunaisen Pommacin eli Pommac Rosén makumaailmasta inspiraationsa saanut marjaisa naked cake!

Äitienpäivän kruunaa herkullinen ja herkän vaaleanpunainen täytekakku. Leivo äidille tänä vuonna kevään leivontahitti, Pommac Rosé -kakku!

Keväinen kakku saa makunsa Hartwallin Pommac Rosé -kausimausta, joka on alkoholiton vastine rosé-kuohuviinien kasvavaan trendiin. Tässä äitienpäiväkakussa maistuvat siis herukka ja karpalo sekä ripaus samppanja-aromia.

Kakku koristellaan naked cake -tyyliin. Nakukakussa koristelun ideana on päällystää kakku vain ohuella kerroksella kuorrutusta, jotta kakun kerrokset ja täytteet kuultavat läpi.

Vaaleanpunainen äitienpäiväkakku: maistuvan Pommac Rosé -kakun ainekset

15—18 palaa

tekoaika 50 min + kypsennys 40 min + hyytyminen 1 vrk

Kakkupohja

5 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
¾ tl leivinjauhetta

Jauhotukseen

1—2 tl voita tai margariinia
1—2 rkl korppujauhoja

Kostutus

1 ½ dl Hartwallin Pommac Rosé -virvoitusjuomaa

Täyte

100 g kotimaisia vadelmia
100 g punaherukoita
7 liivatelehteä
3 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl Hartwallin Pommac Rosé -virvoitusjuomaa
½ dl sokeria

Kuorrutus

2 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Koristelu

punaherukoita
vadelmia
marenkeja
kuivattua vadelmarouhetta (tai punaisia koristerakeita)
mintunlehtiä

Ohje: Näin syntyy Pommac Rosé -äitienpäiväkakku

  1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (Ø 24 cm). Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Valmista kakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi ja sekoita jauhoseos muna-sokerivaahtoon.
  3. Kaada ja tasoita taikina kakkuvuokaan.
  4. Paista kakkupohjaa uunin alatasossa 35—40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.
  5. Valmista täyte. Jos käytät pakastemarjoja, sulata ne. Soseuta marjat sauvasekoittimella. Laita liivatelehdet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahtoon marjasose, tuorejuusto, sokeri ja 1 ½ dl Pommac Roséta.
  6. Kuumenna ½ dl Pommac Roséta kiehuvaksi. Puristele vesi liivatelehdistä ja liuota liivatteet kuumaan Pommac Roséhen. Anna liivateseoksen jäähtyä hieman. Kaada liivateseos täytteeseen samalla voimakkaasti sekoittaen. Jos täyte on kovin löysää, laita se 5—10 minuutiksi pakastimeen jähmettymään. Vahdi kuitenkin, ettei täyte jämähdä liikaa.
  7. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
  8. Kokoa kakku samaan irtopohjavuokaan, jossa paistoit kakun. Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi. Nosta päällimmäinen kakkulevy vuoan pohjalle ja kostuta Pommac Rosélla. Kaada puolet täytteestä kakkulevylle. Nosta keskimmäinen kakkupohja vuokaan ja kostuta Pommac Rosélla. Kaada ja levitä loppu täyte kakkulevylle. Nosta alimmainen pohja vuokaan ja kostuta se.
  9. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään 3—4 tunniksi tai seuraavaan päivään.
  10. Vatkaa vispikerma paksuksi vaahdoksi ja mausta tomu- ja vaniljasokerilla.
  11. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Kuorruta kakun pinta. Levitä kermavaahtoa paksumpi kerros kakun päällispinnalle ja ohuempi kerros reunoille siten, että kakkupohja ja täyte jäävät läpikuultavasti näkyviin.
  12. Koristele kakun pinta tuoreilla vadelmilla ja punaherukoilla, marengeilla, kuivatulla vadelmarouheella ja mintunlehdillä.

Vinkki! Kakun voi koristella marjoilla jo hyvissä ajoin ennen tarjoilua, mutta marengit, kuivattu vadelmarouhe ja mintunlehdet kannattaa lisätä vasta juuri ennen tarjoilua, jotta ne eivät kostu ja nuupahda.

Jos haluat tehdä gluteenittoman kakun, leivo kakkupohja pelkillä perunajauhoilla ja käytä vuoan jauhotukseen gluteenittomia korppujauhoja.

Ihanaa äitienpäivää!

Saatat pitää myös näistä