Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka:

Tämä valmistujaiskakku on hitti: marjaisa Pommac-kakku

Ylioppilasjuhlien ja valmistujaisten hurmaavin kakkuherkku täytetään Pommacilla kuohkeutetulla marjamoussella ja koristellaan naked cake -tyyliin rennosti. Varoitus: tämä valmistujaiskakku katoaa juhlapöydästä vauhdilla!

Valmistujaiskakun tai ylioppilasjuhlien kakun vaatimukset? Sen täytyy olla herkullinen, moneen makuun sopiva, riittävän suuri ja kaunis katsella juhlapöydässä. Nämä kaikki vaatimukset täyttyvät alkukesään sopivassa Pommac-kakussa.

Tämä valmistujaiskakku saa makunsa alkoholittomien juhlajuomien klassikosta, Hartwallin Pommac-virvoitusjuomasta. Lisäksi kakussa maistuvat vadelma ja punaherukka.

Pommac-kakku koristellaan naked cake -tyyliin. Nakukakussa koristelun ideana on päällystää kakku vain ohuella kerroksella kuorrutusta, jotta kakun kerrokset ja täytteet kuultavat läpi. Valmistujaiskakku viimeistellään runsaalla keolla marjoja ja marenkeja.

Valmistujaiskakku: marjaisa Pommac-kakku

15–18 palaa
tekoaika 50 min + kypsennys 40 min + hyytyminen 1 vrk

Kakkupohja
5 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
¾ tl leivinjauhetta

Jauhotukseen
1–2 tl voita tai margariinia
1–2 rkl korppujauhoja

Kostutus
1 ½ dl Hartwallin Pommac-virvoitusjuomaa

Täyte
100 g kotimaisia vadelmia
100 g punaherukoita
7 liivatelehteä
3 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl Hartwallin Pommac-virvoitusjuomaa
½ dl sokeria

Kuorrutus
2 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Koristelu
punaherukoita
vadelmia
marenkeja
kuivattua vadelmarouhetta (tai punaisia koristerakeita)
mintunlehtiä

Näin valmistat Pommac-valmistujaiskakun

  1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (Ø 24 cm). Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  1. Valmista kakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ja sekoita jauhoseos muna-sokerivaahtoon.
  1. Kaada ja tasoita taikina kakkuvuokaan.
  1. Paista kakkupohjaa uunin alatasossa 35–40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.
  1. Valmista täyte. Jos käytät pakastemarjoja, sulata ne. Soseuta marjat sauvasekoittimella. Laita liivatelehdet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahtoon marjasose, tuorejuusto, sokeri ja 1 ½ dl Pommacia.

    Kuumenna ½ dl Pommacia kiehuvaksi. Puristele vesi liivatelehdistä ja liuota liivatteet kuumaan Pommaciin. Anna liivateseoksen jäähtyä hieman. Kaada liivateseos täytteeseen samalla voimakkaasti sekoittaen. Jos täyte on kovin löysää, laita se 5–10 minuutiksi pakastimeen jähmettymään. Vahdi kuitenkin, ettei täyte jämähdä liikaa.
  1. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
  1. Kokoa kakku samaan irtopohjavuokaan, jossa paistoit kakun. Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi. Nosta päällimmäinen kakkulevy vuoan pohjalle ja kostuta Pommacilla. Kaada puolet täytteestä kakkulevylle. Nosta keskimmäinen kakkupohja vuokaan ja kostuta Pommacilla. Kaada ja levitä loppu täyte kakkulevylle. Nosta alimmainen pohja vuokaan ja kostuta se.
  1. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään 3­–4 tunniksi tai seuraavaan päivään.
  1. Vatkaa vispikerma paksuksi vaahdoksi ja mausta tomu- ja vaniljasokerilla.
  1. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Kuorruta kakun pinta. Levitä kermavaahtoa paksumpi kerros kakun päällispinnalle ja ohuempi kerros reunoille siten, että kakkupohja ja täyte jäävät läpikuultavasti näkyviin.
  1. Koristele kakun pinta tuoreilla vadelmilla ja punaherukoilla, marengeilla, kuivatulla vadelmarouheella ja mintunlehdillä.

Vinkki! Valmistujaiskakun voi koristella marjoilla jo hyvissä ajoin ennen tarjoilua, mutta marengit, kuivattu vadelmarouhe ja mintunlehdet kannattaa lisätä vasta juuri ennen tarjoilua, jotta ne eivät kostu ja nuupahda.

Jos haluat tehdä gluteenittoman valmistujaiskakun, leivo kakkupohja pelkillä perunajauhoilla ja käytä vuoan jauhotukseen gluteenittomia korppujauhoja.