Katso parhaat booliohjeet
Parhaat boolit juhliin - 10 helppoa ohjetta!
Juhlien juomatarjoilussa boolit ovat pelastus. Kerralla kulhollinen kylmää juomaa, joka on helppo koristella näyttäväksi erilaisilla jääpaloilla, kukilla, hedelmillä ja marjoilla. Nappaa ideat ja sekoita herkkuboolisi!
Booli on suuren seurueen juhlissa juomatarjoilujen ehdoton ykkönen: helppo valmistaa kerralla iso erä, boolia voi varioida maun mukaan loputtomiin ja kemuissa kenenkään ei tarvitse keskittyä tarjoiluun, kun jokainen vieras pitää huolta omasta lasistaan. Seuraavaksi esittelemme helpot boolireseptit ja yleisiä vinkkejä niiden valmistamiseen!
Booliohjeet: muista nämä niksit
- Viilennä ainekset hyvin ennen boolin sekoitusta
- Suosi isoja jääpaloja, sillä ne kestävät pieniä pidempään sulamatta.
- Jos teet pieniä jääpaloja, niihin kannattaa käyttää samaa mehua tai viiniä, jotka boolissakin on. Näin palat eivät sulaessaan laimenna juomaa.
- Boolin koristeeksi sopivat esimerkiksi hedelmät, marjat, yrtit ja syötävät kukat. Valitse boolin koristeet juoman värien ja makujen mukaan: esimerkiksi punaiseen booliin marjoja, vaaleaan sitrushedelmiä.
- Varaa boolia 2–3 annosta per henki. Yksi annos on 1–2 dl.
Viiniboolin peruspohja
Boolin peruspohja on helppo, ja sitä muuntelemalla saat boolista omaan makuun, sesongin hedelmiin ja marjoihin sekä juhlan teemaan sopivan.
Resepti
Vaalea viinibooli
Viiniboolit ovat matala-alkoholisia, sillä viiniin sekoitetaan alkoholittomia juomia.
0,75 l valkoviiniä 0,5 l sitruunalimonadia, ginger alea tai kivennäisvettä 1–3 dl makeaa vaaleaa mehua (esim. seljankukka-, raparperi- tai omenamehua) tai vaaleaa siirappia tai sokerilientä koristeeksi sitrushedelmiä siivuina

Sekoita ensin viini ja limonadi tai kivennäisvesi.
Lisää viimeiseksi mehu, joka tuo boolin makeutta.
Annostele mehua sen mukaan, kuinka makean juoman haluat.