Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Trendit ja vinkit, Viinit:

Valmistujaisten kuohuviinitarjoilu: Näin teet trendikkään skumppabaarin

Rakenna ylioppilasjuhlien tai valmistujaisten kuohuviinitarjoilu hauskaksi baariksi. Se on taatusti juhlien vetonaula, jossa jokainen vieras saa sekoitella makunsa mukaiset kuohuvat cocktailit – myös alkoholittomana.

Kuohuviinitarjoilu baarin muodossa – mikä se on?

Kuohuviinibaari on kuin buffet, mutta toteutettu juomilla. Kuoharibaarin idea on, että juhlavieraat saavat rakentaa oman makunsa mukaisia kuohuviinicocktaileja valmiiksi valituista aineksista.

Kuohuviinibaari on kuin juhlien oma baarimikko. Se vapauttaa emännän, isännän tai juhlasankarin skumpan kaatamisesta seurusteluun.

Järjestämällä kuohuviinin tarjoilun baari-ajatuksella, saat melko pienellä vaivalla näyttävän kattauksen ylioppilasjuhliin tai valmistujaisiin. Se on oma juhlaelementtinsä – kuin iso koriste – joka näyttää hyvältä myös juhlien valokuvissa. Lisäksi baari on helppo tuunata eri juhlateemoihin sopivaksi.

Kuohuviinibaarin tarvikkeet – näin järjestät valmistujaisten kuohuviinitarjoilun

Tarvitset kuohuviinibaaria varten sopivan tason juomapöydän kattamiseen, esimerkiksi pienen apupöydän, lipaston päällisen tai keittiön työskentelytason. Liinoita taso halutessasi juhliin sopivalla pöytäliinalla. Pane kuohuviinibaariin tarjolle:

 • Kuohuviiniä. Valitse kuohuviinibaariin alkoholillisten kuohuvien lisäksi myös alkoholiton versio. Näin kaikki juhlavieraat juomatottumuksineen tulevat huomioiduksi. Juomasuositus: monen juhlavieraan makuun on esimerkiksi kuiva Freixenet Prosecco Dry -kuohuviini sekä alkoholiton Freixenet 0,0 % -kuohuviini.

 • Mehuja, hedelmäsoseita ja makusiirappeja. Asettele mehut, soseet ja höysteet kauniisiin pulloihin, kannuihin ja kulhoihin. Mehut ja soseet kannattaa nimikoida nimilapuin.

 • Marjoja, hedelmiä ja yrttejä koristeeksi. Kuohuviinilasillinen on helppo koristella ja maustaa paloitelluilla hedelmillä ja marjoilla. Varaa kuohuviinibaariin esimerkiksi mansikoita, mustikoita, vadelmia, karhunvatukoita, granaattiomenansiemeniä, limetti- ja sitruunaviipaleita, persikkaviipaleita, melonipaloja tai tuoreita yrttejä.

 • Cooler. Coolerin voi rakentaa isosta lasi- tai posliinikulhosta tai voit käyttää metallista cooleria. Täytä cooleri jäillä ja upota jäihin viilennetyt kuohuviinipullot.

 • Kuohuviini- tai juomalaseja. Kata lasit kuohuviinibaariin ja varaa halutessasi lasien nimikoimiseen esimerkiksi kartonkilappuja tai washi-teippiä ja tusseja. Löydät ideoita ja vinkkejä lasien nimikoimiseen täältä.

 • Baarin koristeet. Ainakin kuohuviinibaarin kyltti, mutta lisäksi esimerkiksi kukkia ja ilmapalloja.

Kuohuviinibaarin käyttöohjeet – näin ohjeistat vieraita

Vaikka oman drinkin tekeminen saa olla täysin vapaamuotoista touhua, on kuohuviinibaariin hyvä pistää vieraille pienet ohjeet, kuinka baari toimii. Ohjeet on helppo laittaa näkyville esimerkiksi kuohuviinibaarin kylttiin. Näin käytät kuohuviinibaaria:

 • Valitse pohja. Kaada lasin pohjalle tilkka täysmehua, makusiirappia tai hedelmä- tai marjasosetta.

 • Lisää kuohuva. Täytä lasi kuohuviinillä tai alkoholittomalla kuohuviinillä. Jätä lasiin pieni kuohuntavara, jos lisäät juomaan marjoja.

 • Koristele. Koristele juoma mielesi mukaiseksi: Ripusta lasin reunaan limettiviipale tai kokonainen mansikka. Pudota lasiin pari marjaa, jääpala tai yrtinlehti.

 • Lataa tästä käyttöösi valmiiksi tehty käyttöohje. Tulosta se paperille, pistä kauniisiin kehyksiin ja asettele kuohuviinibaariin.

Kuohuviinitarjoilujen menekki – kuinka paljon juomia varataan?

Kuohuvan juoman menekki riippuu siitä, onko baari alkumaljojen tekoon vai koko juhlan ajan auki. Jos baari on alkumaljoja varten, varaa 1—2 annosta kuohuviiniä juhlijaa kohti. Yhdestä kuohuviinipullosta riittää keskimäärin kuudelle juhlijalle. Jos baari on auki koko juhlan ajan, kuohuvaa kannattaa varata runsaammin.

Kuohuviinitarjoilujen menu – laita drinkki-ideat esille

Sen lisäksi, että vieraat saavat tehdä drinkkejä omaan makuunsa sopiviksi, voit asettaa kuohuviinibaariin esille muutaman klassikoksi muodostuneen kuohuviinicocktailin ohjeen.

Lataa tästä tyhjä menukortti, johon voit kirjottaa kuohuviinibaariin valitsemiesi drinkkien ohjeet.

Alta löydät ideat klassikkojuomiin, jotka voit tehdä sekä alkoholillisena että alkoholittomana. Baari on auki!

Klassikkodrinkki kuohuviinistä: Hugo

 1 annos

jäitä
limettiviipale
mintunlehtiä
1 dl Freixenet Prosecco Dry -kuohuviiniä tai alkoholitonta Freixenet 0,0 % -kuohuviiniä
1 rkl seljankukkamehutiivistettä
½ dl kivennäisvettä

 1. Laita isoon viinilasiin pari jääpalaa, limettiviipale ja mintunlehtiä.

 2. Kaada päälle seljankukkamehu ja kuohuviini.

 3. Pidennä juoma kivennäisvedellä.

Klassikkodrinkki kuohuviinistä: Bellini

1 annos

1-2 rkl persikkasosetta
1 dl Freixenet Prosecco Dry -kuohuviiniä tai alkoholitonta Freixenet 0,0 % -kuohuviiniä

 1. Laita 1—2 ruokalusikallista persikkasosetta kuohuviinilasin pohjalle.

 2. Täytä lasi kuohuviinillä.

Vinkki! Myös muut soseet sopivat belliniin. Kokeile esimerkiksi mansikka-, mango- tai päärynäsosetta.

Klassikkodrinkki kuohuviinistä: Mimosa

1 annos

0,5 dl appelsiinimehua
0,5 dl Freixenet Prosecco Dry -kuohuviiniä tai alkoholitonta Freixenet 0,0 % -kuohuviiniä

 1. Kaada kuohuviinilasi puolilleen appelsiinimehua.

 2. Täytä lasi kuohuviinillä.

Vinkki! Kokeile rohkeasti myös muita tuoremehuja mimosaan.