Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Freixenet:

Wine slush on valmistujaisten raikas ja trendikäs jälkiruoka

Jälkiruoaksi jotain raikasta ja makeaa – ja jos se maistuu kuohuviinille, niin aina parempi! Wine slush on helppo, uudenlainen ja viileän herkullinen jälkiruoka, joka täydentää valmistujaisten menuun.

Wine slush on hurmaava hybridiherkku: jotain jäisen kuohuviinin, marjaisen smoothien ja huvipuistoista tutun jäähilejuoman väliltä. Se on makea kuin jälkiruoka, mutta sen jaksaa silloinkin, kun ei oikeastaan jaksaisi enää mitään. Siis juuri täydellinen valinta esimerkiksi valmistujaisten jälkiruoaksi!

Wine slushin ensimmäiset versiot kehiteltiin 1980-luvulla New Yorkissa, mutta laajemmalle se levisi vasta 2000-luvulle tultaessa.

Tässä reseptissä wine slush on tehty Freixenet Prosecco -kuohuviinistä, mutta hileiseen viinijälkiruokaan sopii myös valko-, puna- tai rosé-viini. Rosé-viinistä sekoitettu slush tunnetaan myös nimellä frosé.

Wine slush on superhelppo valmistaa: tarvitset vain kuohuviiniä, mansikoita, appelsiinia ja sokeria – sekä blenderin että pakastimen. Koska viinisoseen jäätyminen vie muutamia tunteja, wine slushin valmistus kannattaa aloittaa juhlia edeltävänä iltana. Juuri ennen tarjoilua jäätynyt mansikka-appelsiini-viiniseos vain surautetaan sohjoksi, annostellaan ja koristellaan mansikoilla.

Wine slush

8 annosta
valmistusaika 6 h (sis. viinimurskeen jäädyttäminen)
104 kcal / annos

1 plo Freixenet Prosecco Extra Dry -kuohuviiniä (750 ml)
5 dl tuoreita mansikoita (n. 300 g)
½ appelsiinin raastettu kuori
½1 appelsiinin mehu (n. ½ dl)
3 rkl sokeria

mansikoita koristeluun

Wine_slush_4-3__of.jpg

Ohje: näin valmistat wine slushin

  1. Leikkaa mansikoista kannat pois ja halkaise suuret mansikat. Laita ne tehosekoittimeen. Lisää appelsiinin raastettu kuori ja mehu sekä sokeri ja noin 3/4 pulloa Freixenet Proseccoa. Laita tehosekoitin päälle ja anna käydä, kunnes seos on sileää.

  2. Jaa seos jääpalamuotteihin (voit käyttää lisäksi pieniä pakastusrasioita) ja laita pakastimeen vähintään kuudeksi tunniksi. Pane loput proseccosta jääkaappiin odottamaan.

  3. Laita jäätynyt kuohuviiniseos tehosekoittimeen ja aja sohjoksi. Jaa sohjo laseihin ja koristele lasit mansikoilla. Tarjoile heti.