Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Trendit ja vinkit, Baileys:

Talven makein retkieväs: toffeinen Baileys-kaakao ja hauskat suklaalusikat

Talviretkelle kuuluu ehdottomasti evääksi lämmin juoma termospulloon, ja mikä sen parempi kuin Baileys-kaakao! Peruskaakaon sijasta keittele toffeinen herkkujuoma ja tee sen oheen lisämauksi ja koristeeksi hurmaavat suklaalusikat.

Pulkkamäki, hiihtoretki, lumivaellus… Kaikkeen talviseen reippailuun antaa lisäpuhtia kuuma juoma. Baileys-kaakao on klassikko, ja tällä kertaa se tehdään toffeisena. Terästystä voi halutessaan lorauttaa Baileys Salted Caramel -kermaliköörillä: mikä täydellinen yhdistelmä makeaa ja suolaista!

Ja kun puhutaan kaakaosta, täytyyhän siinä suklaatakin olla. Suklaisuus juomaan tulee ihanista makulusikoista, jotka ovat kiva yksityiskohta juomatarjoilussa. Tumma suklaa antaa kaakaolle parhaiten makua, mutta voit käyttää myös lempeämpää maitosuklaata. Lusikat koristellaan valkosuklaalla ja koristerakeilla.

Suklaalusikat voi valmistaa joko kertakäyttöisiin tai oikeisiin lusikoihin. Lusikat saavat olla hieman reilumman kokoisia teelusikoita, niin suklaasulaa mahtuu niihin mahdollisimman paljon. Kun suklaa on jähmettynyt, lusikat on helppo pakata eväsrasiaan ja sujauttaa reppuun termospullon ja Baileys-pullon kanssa.

Toffeisen Baileys-kaakaon resepti
5–6 annosta

150 g pehmeitä toffeekarkkeja
1 l maitoa
(Baileys Salted Caramel -kermalikööriä)

Suklaalusikat
n. 100 g tummaa suklaata
valkosuklaata rouhittuna tai valkosuklaahippuja
koristerakeita

Toffeisen Baileys-kaakaon ohje

  1. Suklaalusikat kannattaa valmistaa ensin, jotta ne ehtivät kovettua jääkaapissa. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Anna sen jäähtyä huoneenlämmössä hetki jähmeämmäksi. Asettele lusikat kuppiosa ylöspäin tasolle, esimerkiksi nojaamaan lautasen tai tarjottimen reunaan. Valuta sulaa suklaata lusikoille. Ripottele päälle valkosuklaata ja koristerakeita. Anna jähmettyä ja säilytä jääkaapissa.
  2. Valmista toffeekaakao vasta vähän ennen tarjoilua. Kaada maito kattilaan ja sekoita joukkoon toffeekarkit. Kuumenna maito hyöryävän kuumaksi samalla sekoittaen. Pidä kattila miedolla lämmöllä ja sekoita, kunnes toffeet ovat liuenneet kaakaoon.
  3. Halutessasi voit terästää toffeekaakaota Baileys Salted Caramel -kermaliköörillä. Jos tarjoilet toffeekaakaota retkijuomana, ota Baileys mukaan omassa pullossaan, niin kukin retkeilijä voi valita juoko kaakaonsa terästyksellä vai ilman.
  4. Tarjoile Baileys-kaakaon kanssa suklaalusikoita. Kun lusikalla sekoittelee kaakaota, siitä sulaa suklaista lisämakua juomaan.

    Vinkki!
    Sopiva määrä Baileys-kermalikööriä kaakaokupillista kohden on noin 4 cl.