Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka:

Haussa superhelppo pääsiäisen jälkiruoka? Ratkaisu on hedelmäinen jäätelösooda!

Pääsiäisen jälkiruoka – voisiko se olla jotain raikasta, keväistä ja hedelmäistä? Jos kyllä, tämä pääsiäisjälkiruoan resepti on löytö juuri sinulle. Tsekkaa superhelpon jäätelösoodan resepti alta!

Pääsiäisen juhlapöytään kuuluvat perinteisesti mämmi ja pasha, mutta aivan kaikille ne eivät maistu. Kumpainenkin on koostumukseltaan melko tuhti, ja jos kiikarissasi on ennemminkin pääsiäisen raikas jälkiruoka, meillä on sinulle hedelmäinen ehdotus: appelsiininmakuinen jäätelösooda.

Klassinen jenkkiherkku ice cream float tuunataan pääsiäisen jälkiruoaksi Jaffa Appelsiinilla ja appelsiinisiivuilla. Lisäraikkautta annokseen tuo mangosose.

Pääsiäisen jälkiruoka – jäätelösoodan ainekset

1 annos

1 pallo vaniljajäätelöä
2 rkl mangososetta
2 dl Hartwall Jaffa Appelsiinia
appelsiinin siivuja

Ohje: Näin valmistat jäätelösoodan

  1. Pyörittele vaniljajäätelöstä pallo ja laita lasiin.
  2. Lisää mangosose ja appelsiinisiivut. Voit laittaa yhden siivun koristeeksi lasin reunalle.
  3. Lisää Hartwall Jaffa Appelsiini ja tarjoile heti. Jäätelösooda nautitaan pillin ja lusikan avulla.

Jäätelösooda hurmaa etenkin lapset, mutta maistuu myös aikuisille. Ehkä se tuo jopa muistoja lapsuudesta. Limonadin ja jäätelön yhdistelmä on yllättävä, mutta hauska ja herkullinen. Tämä jälkiruoka kuuluu myös kategoriaan pääsiäisen helpot jälkiruoat.

Kaikki retro on nyt in – myös keittiössä. Jäätelösooda oli supersuosittu 60-luvulla, jolloin se löysi tiensä Amerikasta myös Suomeen. Alkuperäisessä ice cream floatissa oli kermaa, siirappia ja hiilihapollista juomaa, mutta kerma ja siirappi vaihtuivat pian jäätelöön. Voit tarjoilla juomat myös jenkkityyliin pieniltä tarjottimilta, joille asettelet lasin jäätelöpalloineen ja pullon limonadia. Näin ruokailija voi itse kaataa limpparin lasiinsa.

Hartwall Jaffa Appelsiini antaa jäätelösoodalle ihanan raikkaan appelsiinin maun ja upean värin. Voit kokeilla tätä veikeää jälkiruokaa myös muilla virvoitusjuomilla. Ja sama homma jäätelön kohdalla. Klassiseen versioon käytetään vaniljaa, mutta olisiko sinun suosikkisi raidallinen tiikerijäätelö, hempeä minttujäde vai sopivasti kreisi lakritsijätski?