Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Viinit:

Viileä valkoviinidrinkki on trendijuomien ykkönen

Kevään trendikkäin juoma on viini-jäätee! Valkoviinidrinkki kätkee sisäänsä Earl Grey -teetä, hunajaa ja limettiä. Kuulostaa ehkä yllättävältä, mutta maistuu hurmaavalta!

Viinin ja teen yhdistäminen on yksi juomamaailman kiinnostavimmista tämän hetken trendeistä. Talvella viinistä ja teestä tehdyt juomat lämmitetään, keväällä ja kesällä ne nautitaan viileinä.

Tässä valkoviinidrinkissä käytetään klassista Earl Grey -teetä, hunajaa, limettiä ja Marqués de Cáceres Rueda Verdejo -viiniä, joka on ryhdikkään hapokas Verdejo-rypäleestä valmistettu kuiva valkoviini. Miellyttävän mineraalisuuden lisäksi viinissä voi aistia sitrushedelmiä, vihreää omenaa ja raikasta yrttisyyttä.

Viinidrinkin raikkautta lisätään limeteillä, jotka antavat juomalle oman sitruksisen säväyksensä. Tilkkanen hunajaa puolestaan tasapainottaa hapokkuutta.

Kauniin kullankeltainen valkoviinidrinkki sopii täydellisesti pääsiäiseen – ja jos oikein ihastut, saat siitä simppelin ja aina maistuvan juoman myös kevät- ja kesäpäiviä viilentämään. Nappaa trendijuoman resepti tästä!

Kevään trendikkäin valkoviinidrinkki: viini-jäätee

4 annosta

5 dl vettä
1 pss Earl Grey -teetä
4 tl hunajaa
6 dl Marqués de Cáceres Rueda Verdejo -valkoviiniä
limettisiivuja

Näin valmistat viini-jääteen

  1. Valmista ensin tee: kuumenna vesi kiehuvaksi ja anna teepussin hautua viisi minuuttia. Poista teepussi ja sekoita hunaja teen joukkoon. Jäähdytä tee.
  2. Sekoita tee ja valkoviini ja jaa neljään lasiin.
  3. Viimeistele limettisiivuilla ja jääpaloilla.

Vinkki! Viini-jääteen voi tehdä isommalle porukalle myös kannuun tai boolimaljaan.

Viini-jääteetä voi varioida maun mukaan. Myös jälkiruoissa ja cocktaileissa käytetty, sitrushedelmä bergamotista makunsa saava Earl Grey on aina varma valinta, mutta sen sijasta valkoviinidrinkissä voi käyttää myös sitruunalla maustettua vihreää teetä tai valkoista teetä. Viinidrinkin voi valmistaa kuohuviinistäkin, jolloin juoma sopii hyvin aperitiiviksi tai tervetuliaismaljaksi.