Moi, mitä etsit?

search

Hurmaavin valmistujaisbooli maistuu seljankukalle ja verigreipille

Juhlava valmistujaisbooli

Juoma ja ruoka, Ruoka ja juoma, Freixenet

Haussa juhlava juoma valmistujaisiin, joka on sekä tyylikäs että helppo valmistaa? Testaapa seljankukkaboolia! Herkän kaunis valmistujaisbooli on täydellinen yhdistelmä hapokkuutta ja hienostunutta makeutta.

Ison porukan juhlissa, kuten valmistujaisissa ja lakkiaisissa, booli on tuttu mutta niin kätevä ratkaisu juomatarjoiluun. Kerralla syntyy iso annos juhlajuomaa, ja kemujen aikana kenenkään ei tarvitse olla täyttämässä laseja, kun kukin huolehtii omasta janostaan. Kuohuviiniin valmistettu valmistujaisbooli sopii hyvin myös alkumaljaksi.

Trendikäs ja tyylikäs valmistujaisbooli syntyy seljankukkamehusta, verigreipistä ja Freixenet Prosecco Extra Dry -kuohuviinistä. Timjami antaa juomalle vielä lisää luonnetta. Koristeeksi seljankukkabooli saa verigreipinlohkoja ja timjaminoksia.

Resepti

Hurmaavin valmistujaisbooli: Seljankukkabooli

1 ½ dl seljankukkamehutiivistettä muutama oksa timjamia 1 plo Freixenet Prosecco Extra Dry kuohuviiniä (0,75 l)

Valmistujaisboolin koristeluun

verigreippisiivuja tai -lohkoja tuoretta timjamia
Valmistus 10 min
76 kcal
  • Mittaa seljankukkamehutiiviste ja verigreipistä puristettu mehu kulhoon ja lisää muutama oksa timjamia. Sekoittele hetken aikaa timjamia reunoja vasten puristellen, että timjamista irtoaa makua mehuun.

  • Siivilöi mehuseos boolimaljaan. Lisää kuohuviini ja runsaasti jäitä.

  • Koristele seljankukkabooli verigreippisiivuilla ja timjamin oksilla.

Vinkki! Valmistujaisbooli pysyy pitkään kylmänä, kun sen viilentää isolla jääpalalla pienien sijaan. Voit tehdä hitaasti sulavan jääpalan esimerkiksi kuivakakkuvuokaan tai pakasterasioihin.