Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Trendit ja vinkit, Viinit, Freixenet:

Kuohuviiniä ja vaahtokarkkia: tämä ystävänpäivän herkku juhlistaa myös laskiaista!

Tämä herkku toimii sekä ystävänpäivään että laskiaiseen! Kuohuviini ja vaahtokarkki ovat klassikkopari, mutta nyt vaahtokarkit yhdistetään pullaan – nam!

Kuohuviini ja vaahtokarkit ovat kaikkien romantikkojen rakastama makupari: sopivan makeaa, ihanan ylellistä ja kuplivan juhlavaa.

Koska tänä vuonna ystävänpäivä ja laskiainen osuvat samalle päivälle, yhdistimme juhlien herkut ja tuunasimme vaahtokarkit laskiaispullan sisään. Vaahtokarkki-laskiaispullaan kuuluu tietysti myös kermavaahto, ja väliin lusikoidaan nokare lemoncurdia eli kirpeää sitruunatahnaa kokonaisuutta raikastamaan.

Jos ystävänpäivän leivonta ei ole sinun juttusi, pullia saa onneksi valmiina kaupasta – riittää kun hankit vaahtokarkit ja lemoncurdin sekä vispaat kermavaahdon. Jos taas ryhdyt leivontahommiin, voit pyöräyttää samalla pikkuruisia pullia kuohuviinilasien reunaan koristeeksi.

Leivo minipullat kuten tavallisetkin pullat. Ota yhteen pullaan taikinaa noin ruokalusikallinen, pyörittele, kohota, voitele munalla ja ripota päälle raesokeria. Paista minipullia uunin keskitasolla noin 6–8 minuuttia. Tee valmiin pullan pohjaan viilto ja paina se kuohuviinilasin reunaan. Parhaiten minipullat pysyvät laakean lasin reunalla, esimerkiksi coupe-lasi toimii minipullan kanssa hyvin.

Tarjoa vaahtokarkki-laskiaispullien kanssa helmeilevää roseekuohuviiniä, kuten Freixenet Italian Roséeta.

Laskiaisen ja ystävänpäivän herkku: vaahtokarkki-laskiaispulla

Tarvitset

pyöreitä pikkupullia (normaalikokoisia ja halutessasi lisäksi minipullia)
kermavaahtoa
minivaahtokarkkeja
lemon curd -sitruunatahnaa

Tarjoiluun

Freixenet Italian Rosé Rose -kuohuviiniä

Näin kokoat vaahtokarkki-laskiaispullat

  1. Normaalikokoiset pullat: Halkaise pullat. Pursota kermavaahtoa rengasmaisesti pullan pohjalle, täytä keskikohta sitruunatahnalla ja minivaahtokarkeilla. Asettele hatut paikoilleen.

  2. Minipullat: Leikkaa pullien pohjaan parin kolmen millin syvyinen viilto, jonka avulla saat kiinnitettyä ne kuohuviinilasin reunaan. Varo ettei viillosta tule niin syvä, että pulla halkeaa kahtia. Leikkaa sitten pullan päällisosasta melko ohut ”hattu” irti. Pursota väliin kermavaahtoa ja asettele kermalle muutama minivaahtokarkki. Nosta hattu pullan päälle. Paina pulla pohjan viillosta kuohuviinilasin reunaan.

  3. Tarjoa vaahtokarkkipullien kanssa kuohuviiniä, esimerkiksi Freixenet Italian Roséeta.