Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka:

Suklaavohvelien resepti sai raikkaan lisän: vadelmarahkaa ja sitrussiirappia

Brunssitarjottavien kestosuosikki on vohvelit. Tuunaa tällä kertaa vohvelit suklaisiksi, ja täydennä makua raikkaalla vadelmarahkalla ja kirpeän makealla veriappelsiinisiirapilla. Nappaa tästä suklaavohvelien resepti talteen!

80-luvun rakastettu ruokaklassikko vohvelit on tehnyt näyttävän paluun ja on nyt monen herkutteluillan ja brunssin päätähti. Yksi vohvelien suosion salaisuuksista on sen varioitavuus: vohvelit maistuvat niin makeilla kuin suolaisillakin täytteillä, ja lisäksi vohvelitaikinaa voi maustaa.

Oletko kokeillut jo suklaavohvelien reseptiä? Perinteiseen vohvelitaikinaan saadaan suklaisuutta tummalla kaakaojauheella ja siirappisuutta muscovadosokerilla. Vadelmarahka raikastaa kokonaisuutta. Veriappelsiinisiirappi valmistuu talvikauden sesonkisitruksista puristetusta mehusta. Vohvelitaikina taipuu myös helposti gluteenittomaksi vaihtamalla vehnäjauhot esimerkiksi tattarijauhoihin.

Tässä versiossa vohveleihin tuo rapsakkaa rakennetta Happy Joe Red Love -omenasiideri. Kaada samaa vaaleanpunertavaa juomaa myös laseihin ja kepeän kupliva brunssiherkku on valmis!

Suklaavohvelit vadelmarahkalla ja veriappelsiinisiirapilla

8 kpl

Suklaavohvelit:
1 prk (250 g) maitorahkaa
2 luomukananmunaa
1 plo (275 ml) Happy Joe Red Love -siideriä
50 g voisulaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
0,5 dl (muscavado)ruokosokeria
0,5 dl tummaa makeuttamatonta kaakaojauhetta

Vadelmarahka:
2 dl vispikermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
2 dl kotimaisia (pakaste)vadelmia
(2 rkl sokeria)

Veriappelsiinisiirappi:
2 veriappelsiinia
1 dl (muscavado)ruokosokeria

  1. Valmista vohvelitaikina. Sekoita ensin kuivat aineet ja lisää loput ainekset. Sekoita taikinaksi. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. Sipaise vohvelirautaan kevyesti rypsiöljyä ja paista vohveleiksi. Nosta suklaavohvelit ritilälle jäähtymään.

  2. Valmista vadelmarahka vaahdottamalla vispikerma. Vispaa joukkoon maitorahka. Sekoita kevyesti joukkoon sulaneet vadelmat.

  3. Purista ja siivilöi veriappelsiinien mehu. Keitä mehua ja sokeria hiljalleen kattilassa noin puoli tuntia.

Vinkki! Jos vohvelien seurana ei tarjota siirappia, lisää hieman sokeria vadelmarahkaan, jotta kokonaisuus on makea.

Vinkki! Saat vohveleista gluteenittomat vaihtamalla vehnäjauhot esimerkiksi tattarijauhoihin.