Olutdrinkki muuttuu halloweenina tuliseksi olutbooliksi
Meksikolainen olutbooli
Halloweenin kiinnostavin juoma on tässä: perinteinen meksikolainen olutdrinkki saa boolin muodon ja pirun sarvet. Tässä todellinen hitti, kun haluat kokeilla jotain ihan uutta, erilaista – ja tulista!
Perinteinen meksikolainen olutdrinkki chavela loihditaan halloweenina kannubooliksi! Chavela sekoitetaan vaaleasta meksikolaistyyppisestä oluesta, kuten Sol 4,5 % -oluesta, tomaattimehusta, voimakkaasta chilikastikkeesta, kuten tabascosta, ja limeteistä. Tulisuuden määrää voi säätää omaan makuun sopivaksi lisäämällä tai vähentämällä chilikastikkeen määrää.
Lasien reunustaminen suola-chilirenkaalla ei vain koristele juomaa, vaan viimeistelee sen maun: suolan ja chilin puraisu juuri juomaa hörpätessä antaa lasissa olevalle olutdrinkille viimeisen silauksen. Chileistä valmistetut pirunsarvet tuovat hauskan lisän koristeluun.
Tulinen olutbooli sopii erityisen hyvin suolaisten ruokien kyytipojaksi. Luonnollisesti parhaiten se komppaa texmex- tai meksikolaista ruokaa. Jos rakennat halloweenin tarjoilun nachoista, tacoista ja quesadilloista, tulinen olutbooli on täydellinen valinta juomaksi. Se toimii myös mainiosti esimerkiksi pizzan kera.
Resepti
Meksikolainen olutbooli Halloweeniin
2 plo (à 0,33 l) Sol 4,5 % -olutta 3 dl tomaattimehua 1 rkl limetin mehua n. 10 tippaa tabascoa jäitä
Koristeluun
limettejä sormisuolaa kuivattuja chililastuja punaisia chilejä
Kaada tomaattimehu kannuun ja sekoita siihen limetin mehu ja tabasco.
Kaada joukkoon oluet. Laita booliin jääpaloja ja limettiviipaleita.
Koristele juomalasit pyöräyttämällä niiden reunaan limeviipaleesta kosteutta ja kastamalla kostea reuna suola-chiliseoksessa. Tee chileistä pirunsarvikoristelu lasien reunaan.
Kaada juoma laseihin ja nauti.