Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Viinit:

Makupari: Rapeat kanatacot ja Hans Baer Riesling

Hans Baer Riesling ja kanatacot mango-avokadosalsalla

Rapeat kanatacot saavat ihanan twistin mangosta ja avokadosta – kaada tacoille lasiin kaveriksi Hans Baerin hedelmäisen raikasta puolikuivaa Rieslingiä ja nauti keväisessä auringonpaisteessa!

Tulisen aromaattinen ja hedelmäinen taco kaipaa kaverikseen pirteän hedelmäistä valkoviiniä. Annoksessa on myös täyteläisiä makuja paistetun kanan, avokadon ja ranskankerman muodossa, joten viinissä saa olla myös hapokkuutta. Paras kaveri tacolle on mielestämme puolikuiva Riesling, joten suosittelemme saksalaista Hans Baerin Medium-dry Rieslingiä. Tämä viini on malliesimerkki siitä, kuinka herkullinen puolikuiva Riesling voikaan olla! Viinin tuoksu on runsaan hedelmäinen ja siitä voi heti löytää mehukasta limeä, omenaa ja tuoretta yrttisyyttä. Koko suun täyttävä maku jatkaa samoilla linjoilla ja hurmaa mehevällä hedelmäisyydellä, jota raikas ja pirteä hapokkuus tasapainottaa. Litran PET-pulloon pakattu viini on loistava valinta myös mökille ja piknille kesäisten herkkujen kaveriksi!

Hans Baer Riesling ja kanatacot mango-avokadosalsalla


Raaka-aineet

Noin 8 tacoa
Kana
400 g kanan sisäfileetä (maustamaton)
2 kpl kananmunaa
3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 tl savupaprikaa
1/2 tl cayennepippuria
1/2 tl mustapippuria rouhittuna
1/2 tl valkosipulijauhetta
2 dl korppujauhoja
Paistamiseen
2 - 3 rkl rypsiöljyä

Mango-avokadosalsa
1 mango
1 avokado
1 punainen chili
½ punttia korianteria
1 lime
Suola

Tarjoiluun
Tacokuoria tai maissitacolettuja
Korianteria
Limeä
Ranskankermaa

Valmistus
1. Tee mango-avokadosalsa. Pilko mango ja avokado pieniksi kuutioksi. Silppua korianteri pieneksi ja pilko chili ohuiksi renkaiksi. Sekoita ainekset yhteen ja mausta limen mehulla ja suolalla.
2. Valmista kanafileet. Ota kanat huoneenlämpöön. Riko kananmunat laakeaan kulhoon. Yhdistä vehnäjauhot ja mausteet toiseen kulhoon. Laita korppujauhot kolmanteen kulhoon. Pyörittele kanafileet ensin vehnäjauhoissa, dippaa sitten kananmunaan ja lopuksi pyörittele korppujauhoissa. Paista kullanruskeiksi rypsiöljyssä noin 7 minuutin ajan, kunnes kana on kypsää.
3. Täytä tacot ranskankermalla, kanalla ja salsalla. Tarjoile korianterin ja limeviipaleiden kanssa.