Sitruuna, raparperi ja ruusu ihastuttavat bellini-cocktailissa
Sitruunainen bellini on kesän sesonkidrinkki
Sitruunainen bellini sopii täydellisesti kesän kilistelyhetkiin. Sen salainen ase on ripaus ruusua.
Klassikkojuoma bellinissä on yksinkertainen idea: lasin pohjalle lusikoidaan persikkapyreetä ja päälle kaadetaan proseccoa. Tässä kesäversiossa persikka vaihtuu raparperiin ja kuohuvana toimii sitruunainen ja kupliva Corolilla Lemoncello Frizzante -valkoviini. Bellini viimeistellään vielä parilla tipalla ruusuvettä.
Corolilla Lemoncello Frizzante on kupliva ja raikas viini, joka sopii ihanasti belliniin raparperin seuraksi. Voit käyttää juomassa valmista raparperihilloa tai keittää itse nopean hillokkeen hillosokerista ja raparperista.
Tarjoile sitruunainen bellini kylmänä jääpalojen kera.
Resepti
Sitruunainen bellini
jäitä 2 tl raparperihilloa 1½ dl Corolilla Lemoncello Frizzante -viiniä 2 tippaa ruusuvettä sitruunasiivu

Laita jääpalat viini- tai kuohuviinilasiin. Lusikoi raparperihillo lasiin.
Kaada päälle kupliva viini ja lisää lopuksi ruusuvesi. Sekoita kerran pitkällä lusikalla pyöräyttäen.
Koristele bellini sitruunasiivulla.
