Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Mikä punaviini pääsiäiseen?

Pääsiäisen kolme klassista punaviiniä

Viinit

Pääsiäinen on kiistatta yksi vuoden suurimpia ruokajuhlia, jolloin on ihana kokoontua yhteen lähimmäisten kesken, kokata pidemmän kaavan mukaan ja nauttia herkullista punaviiniä.

Mikä punaviini sopii parhaiten klassiselle pääsiäisaterialle – lampaalle tai karitsalle? Pääsiäispöydässä pääsevät loistamaan espanjalainen Riojan alueen crianza, Italian ripasso sekä mehevä australialainen shiraz. Kaada lasiin klassikko ja onnistu varmasti pääsiäisen viinivalinnassa!

Pääsiäispöydän herkut ovat yleensä jonkin verran tavallisista ruokatottumuksistamme poikkeavia. Varman viiniparin löytää hakemalla ruoasta ja juomasta samankaltaisia ominaisuuksia, tällöin makukokonaisuus on harmoninen ja miellyttävä.

Paras punaviini pääsiäiseen on runsas ja täyteläinen

Pääsiäispöydässä lampaan parina hivenen harteikkaampi punaviini on usein erinomainen valinta. Esimerkiksi nautaan verrattuna lammas on runsaamman ja voimakkaamman makuinen. Siksi pääsiäisen viinipöydässä paikkaansa pitävät usein parhaiten juuri täyteläiset ja maultaan rikkaat punaviinit.

Olennaista viinivalintaa tehdessä on huomioida myös lampaan valmistustapa. Lampaan paahtopaisti, kyljykset tai ulkofilee jätetään usein reippaan punertaviksi. Tällöin lihan parina edukseen ovat aromikkaat ja tanniiniset viinit, jotka täydentävät ruoan makua. Mikäli kuitenkin haluat tarjoilla lampaanpaistin täysin kypsänä tai valmistat lampaan pitkään hauduttaen, valitse hieman pehmeämpi ja vähätanniinisempi viini. Täyskypsä liha ei kaipaa yhtä voimakasta tanniinisuutta.

Valittaessa punaviini pääsiäiseen on hyvä huomioida lihatyypin ja sen paistoasteen lisäksi myös mausteet ja lisukkeet. Voimakas mausteisuus kaipaa voimakkaan viinin, ja yrttistä makumaailmaa komppaamaan kannattaa valita viini samaan tyylin sointuvaksi. Hakemalla yhtäläisyyksiä ruoan ja juoman mauissa onnistuu varmasti! Alta löydät suositus pääsiäisen punaviinit. 

Marqués de Cáceres Crianza

Marqués de Cáceresin viinit ovat erittäin korkeatasoisia, uudentyylisiä Rioja-viinejä. Ne ovat runsaanvärisiä, miellyttävän hedelmäisiä ja täynnä taidokasta eleganssia. Marqués de Cáceres Crianza on miellyttävän pehmeä viini. Siinä maistuu punaisten marjojen aromit, johon tammikypsytys tuo lämmintä mausteisuutta. Cáceresin Crianza on monipuolinen ruokaviini, joka täydentää hienosti pääsiäisaterian.

14 35
0.75L

Marqués de Cáceres Crianza

DOCa Rioja

Lue lisää
16 99
0.75L

Armigero Valpolicella Ripasso

Veneto

Lue lisää

Armigero Valpolicella Ripasso

Armigero Ripasso on keskitäyteläinen ja hienostuneen tanniininen punaviini, joka loistaa monipuolisuudellaan – se sopii niin sellaisenaan nautittavaksi kuin ruokapöytään makuja täydentämään. Punaviinissä maistuvat kypsät karpalot, kirsikat sekä suklainen yrttisyys.

Armigero Ripasso on vivahteikas ja monipuolinen osoitus italialaisen viinintekotaidon notkeudesta. Kyseinen viini pokkasi Helsingin Sanomien sokkomaistelussa upeat arvostelut ja hopeasijan.

Hardys Brave New World Black Shiraz

Hardys Brave New World Black Shiraz on kaikkea sitä mitä mehevältä australialaiselta shirazilta voi toivoa; roteva viini elegantissa pullossa. Erittäin täyteläisen ja keskitanniinisen viinin aromeista erottuu mustikkahilloa ja luumua, mokkaisuutta, salmiakkia ja kevyttä suklaisuutta. Jälkimaku on pitkä ja mausteinen. Brave New World Black Shiraz on täydellinen seuralainen grillatuille tai paistetuille lihoille.

Brave New World, kuten muutkin Hardysin viinit, on hiilineutraali ja pakattu ympäristövastuulliseen kevytpulloon.

15 69
0.75L

Hardys Brave New World Black Shiraz

Lue lisää