Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Menestystä Vuoden punaviini -kilpailussa

Vuoden punaviini -pronssi: Roberto Sarotto Barbaresco Riserva 2018

Viinit

Viinilehti on valinnut vuoden parhaat punaviinit. Pronssilla palkittiin italialaisen perhetilan Roberto Sarotto Barbaresco Riserva 2018, joka on hinta-laatusuhteeltaan todellinen löytö. Tyylikäs ja monivivahteinen punaviini saa Nebbiolo-lajikkeen parhaat puolet loistamaan.

Vuoden punaviini valitaan sokkomaistelulla. Vuonna 2023 mitalisijoituksista taisteli yhteensä yli 400 huippuviiniä. Raatina toimivat Viinilehden arvostetut asiantuntijat Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo. Tuomaristo kuvailee pronssimitalistia hienoin sanoin.

”Tyylikkäästi kehittynyt ja monivivahteinen tuoksu. Siinä on kuivattuja hedelmiä, hapankirsikkaa, paahteista mausteisuutta – jopa lakritsaa. Keskitäyteläinen maku on sekin tyylikkäästi kehittynyt ja toistaa tuoksun aromit. Kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, vienosti kahvisen ja paahteisen mausteisen jälkivaikutelman.”

Vuoden punaviinit -pronssimitalistissa yhdistyvät vivahteikkuus ja ryhdikkyys

Roberto Sarotto Barbaresco Riserva 2018 on keskitäyteläinen punaviini, johon ryhtiä luovat miellyttävä hapokkuus ja tanniinisuus. Kauniin kuultava punaviini on valmistettu Nebbiolo-rypälelajikkeesta, ja sen makumaailmassa esiin nousevat hapankirsikkaisuus, boysenmarjaisuus ja viikunaisuus. Elegantissa viinissä on pitkä ja monivivahteinen maku.

25 98
0.75L

Roberto Sarotto Barbaresco Riserva

BARBARESCO RISERVA DOCG

Lue lisää

Sääolosuhteiden vaihtelut tekevät jokaisesta viinin eri vuosikerrasta uniikin.

”Vuosi 2018 muodostui tavallista kylmemmästä ja sateisemmasta alkuvuodesta, tasaisesta kesäkaudesta ja heinäkuun puolivälin jälkeen merkittävästi nousseesta lämpötilasta. Nämä olosuhteet suosivat rypäleiden kypsymistä ilman, että se johti ennenaikaiseen sadonkorjuuseen. Sadonkorjuuhetkellä Nebbiolo-rypäleet saavuttivat ihanteellisen happotason. Tämä mahdollistaa harmonisen viinin valmistuksen, jolla on erinomainen ikääntymispotentiaali”, kertoo itse viinintekijä Roberto Sarotto.

Roberto Sarotto Barbaresco Riserva 2018 on valmis nautittavaksi saman tien, mutta se kestää upeasti myös ikäännyttämistä. Viinin voi hyvin kellaroida kymmeneksikin vuodeksi, jonka saatossa tanniinit kesyttyvät ja lasiinsa saa pehmeämmän viinin. Roberto Sarotto Barbaresco on tyylikäs valinta riistaruokien tai kovien juustojen kanssa yhdistettäväksi.

Korkeasta laadusta kertovat useat meriitit

Roberto Sarotto Barbaresco Riserva on nauttinut maineesta ja kunniasta ennenkin. Kesällä viini palkittiin kategoriassaan niin ikään pronssimitalilla, kun jaossa olivat Vuoden Viinit -kilpailun himoitut palkinnot. Tasalaatuisuutta osoittaa se, että myös viinin aiemmat vuosikerrat ovat yltäneet useissa arvioissa huippusijoille.

”Roberto Sarottolla on taito yhdistää paikallinen piemontelainen viininvalmistusperinne sekä modernit innovaatiot. On hienoa, että olemme jo vuosien ajan saaneet tehdä yhteistyötä ja saattaneet Italian kiinnostavimpia laatupunaviinejä meidän suomalaisten laseihin”, kertoo Hartwallin Business Manager Laura Tiusanen.

Roberto Sarotto Estates on piemontelainen perheyritys, joka omistaa yli 90 hehtaaria viinitarhoja Piemonten alueella, kuten Barolossa ja Barbarescossa. Roberto Sarotto perusti tämän yrityksen vuonna 2001, ja hänen perheellään on yli 200 vuoden kokemus viinien valmistuksesta.

Saatat pitää myös näistä

Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö

Hartwall VIP-klubin jäsenenä pääset juoma-alan sisäpiiriin: saat kuumimmat juomatrendit suoraan sähköpostiisi, osallistut automaattisesti kuukausittaisiin arvontoihin ja saat virkistäviä etuja. Sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä suomalaiset tulevaisuudessa juovat!