Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Vuoden Viinit

Mitalisadetta arvostetussa viinikilpailussa

Viinit, Viinitietoa

Vuosittain järjestettävän Vuoden Viinit -kilpailun tavoitteena on edistää viinien tuntemusta sekä kasvattaa viinikulttuuria Suomessa. Vaikka tärkeintä on nauttia viinistä, josta itse pitää, saa kokeneiden viininmaistajien suosikeista varmasti uusia vinkkejä omaankin lasiin. 

Arvostetussa Vuoden Viinit -kilpailussa tuotteet maistetaan sokkona useiden tuomareiden toimesta. Kovatasoisessa kilpailussa Hartwallin viinit nappasivat seitsemän mitalisijoitusta – tutustu kilpailun helmiin vuosimallia 2024!

Vuoden Viinit 2024 mitalistit

Hartwallin viinit palkittiin parhaimpina sekä alle että yli 13 euron rieslingeissä. Upean menestyksen täydensi iso liuta hopea- ja pronssisijoituksia.

Vuoden valkoviinit

KULTA | Riesling alle 13 €

Frischer Morgentau Organic Riesling

Saksalainen luomu ja vegaaninen riesling on maultaan yhtä raikas ja ilahduttava kuin nimensäkin, Frischer Morgentau – raikas aamuinen sadekaste. Erinomaisen hinta-laatusuhteen valkoviini tarjoaa veden kielelle nostattavan makuelämyksen.

Frischer Morgentau edustaa puolikuivaa, pirteän hedelmäistä valkoviiniä. Sen juju piilee runsaassa hapokkuudessa, joka luo tasapainoisen kokonaisuuden. Viini tulee Rheinhessenin kukkulaiselta ja innovatiiviselta viinialueelta.

11 98
0.75L

Frischer Morgentau Organic Riesling

Lue lisää
27 28
0.75L

Schloss Johannisberger Gelblack Riesling Trocken

Rheingau, Qualitätswein Rheingau

Lue lisää

KULTA | Riesling 13 € tai yli

Schloss Johannisberger Gelblack Riesling Trocken

Gelblack Riesling on valmistettu käsin poimituista rypäleistä, jotka tulevat tilan omalta palstalta. Tyylikkään hedelmäinen riesling maistuu kypsältä persikalta, hennosti hunajalta ja jälkimaussa on aavistus yrttisyyttä. Eloisan ryhdikäs ja vivahteikas kokonaisuus on klassinen Rheingaun Riesling. Suositellaan paahdetun kanan ja yrttirisoton sekä parsakaalin kera. Sopii myös äyriäisille ja paistetulle kalalle ja on erinomainen aperitiivi.

Vuoden punaviinit

HOPEA | Punaviinit 13–18 €

Armigero Valpolicella Ripasso Superiore

Armigero Ripasso on valmistettu perinteisellä menetelmällä, jossa normaalin valpolicella-viinin valmistuksen jälkeen viini käy uudelleen amaronen valmistuksessa käytettyjen rypäleiden kuorimassan kanssa. Näin viini saa hieman amaronelle tyypillisiä ominaisuuksia – mehevyyttä, täyteläisyyttä ja aromikkuutta. Tämän jälkeen Ripasso Armigero on kypsynyt ranskalaisissa tammitynnyreissä.

16 99
0.75L

Armigero Valpolicella Ripasso

Veneto

Lue lisää
28 98
0.75L

Arancione Originale Amarone della Valpolicella

Veneto

Lue lisää

HOPEA | Punaviinit yli 18 €

Arancione Originale Amarone della Valpolicella

Miellyttävän täyteläinen ja tanniininen Arancione Originale Amarone on malliesimerkki edullisemman hintaluokan amaronesta. Rypäleitä kuivataan neljän kuukauden ajan sadonkorjuun jälkeen, kunnes niiden painosta haihtuu noin 40 %. Näin viinin mausta tulee voimakas ja tiivis. Rypäleitä uutetaan, eli maseroidaan kahdenkymmenen päivän ajan. Kypsytys 18 kuukautta tammitynnyreissä.

Viini sopii nautittavaksi heti, mutta oikein säilytettynä sen voi kellaroida vuosikymmeneksi eteenpäin.

PRONSSI | Punaviinit yli 18 €

Amarone Armigero

Loistokkaan täyteläinen ja tanniininen Amarone Armigero hellii runsaalla ja miellyttävän makealla maullaan. Syvä ja intensiivinen viini on hieno esimerkki klassisesta amaronesta.

Amarone Armigero tuotetaan kuuluisalla Valpolicellan viinialueella, Cantina Valpantenan viinitilalla. Cantina Valpantena on Valpantenan kylässä 50-luvulta asti toiminut pienehkö tila.

29 99
0.75L

Amarone Armigero

Veneto

Lue lisää
12 98
0.75L

Zensa Primitivo Organico 75cl

IGT Puglia

Lue lisää

PRONSSI | Luomupunaviinit alle 13 €

Zensa Primitivo Organico

Luonnonmukaisesti valmistettu ja vegaaninen Zensa Primitivo on ihastuttavan monipuolinen punaviini. Italian Apuliasta saapuva viini on luonteeltaan mukavan eloisa ja raikkaan marjaisa. Täyteläinen ja keskitanniininen punaviini kantaa upeasti hieman voimakkaamman makuisen kasvisruoan ja se on erityisen omiaan paahteisten tai grillattujen antimien seurassa.

Vuoden roseeviinit

HOPEA | Roseeviinit alle 13 €

Ricossa Piemonte Nebbiolo Rosato

Italialainen roseeviini ihastuttaa maullaan – miellyttävän kuivassa ja elegantissa viinissä on aistittavissa metsämansikkaa ja vadelmaa. Ricossa Rosato on valmistettu mahtipontisesta Nebbiolo-rypälelajikkeesta, jota yleisemmin tunnetaan arvostettujen punaviinien, barolojen ja barbarescojen, valmistuksessa.

11 89
0.75L

Ricossa Rosato Nebbiolo DOC

Langhe Nebbiolo DOC

Lue lisää

Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö

Hartwall VIP-klubin jäsenenä pääset juoma-alan sisäpiiriin: saat kuumimmat juomatrendit suoraan sähköpostiisi, osallistut automaattisesti kuukausittaisiin arvontoihin ja saat virkistäviä etuja. Sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä suomalaiset tulevaisuudessa juovat!