Näin valmistat kesän herkullisimmat burgerit
Mehevät The Wanted Zin -smash burgerit
The Wanted Zin on täydellinen punaviini grilliruokien ja smash burgereiden kaveriksi. Tällä reseptillä syntyvät kesän parhaat burgerit!
Kokki ja Kulinaari-blogin kirjoittaja Kimmo Ollila loi italialaiselle The Wanted Zin -punaviinille sopivan herkullisen burgerin, jossa yhdistyvät hodarin suuhun menevä muoto ja smash burgerin mehevyys täytteistä tinkimättä. Kimmo yhdistelee reseptissä klassisia elementtejä uusiin trendeihin sekä laadukkaisiin viineihin.
Burgerisi nousee uudelle tasolle, kun otat mehevän hilloisen italialaisen The Wanted Zin -punaviinin rohkeasti mukaan myös burgerin reseptiikkaan. Punaviinisipulihillo ja -majoneesi täydentävät kuohkeiden briossisämpylöiden, kunnon burgeripihvien, täyteläisen italialaisen provolone picante -juuston ja pikkelikurkkujen pohjustaman kokonaisuuden täydelliseksi makuelämykseksi.
Mehevä viini mehevälle ruoalle – The Wanted Zin
Zinfandel-rypäleestä valmistettu täyteläinen ja keskitanniininen The Wanted Zin on täydellinen burgeriviini, eikä kavahda mausteisempiakaan grilliruokia. Viinin marjahilloisessa maussa voi aistia kypsää luumua sekä suklaan ja vaniljan aromeja. Lämpimän mausteisessa tuoksussa yhdistyvät tumma kirsikka ja häivähdys lakritsia.
Punaviinin löydät Alkon valikoimasta sekä 0,75 litran pullossa että kolmen litran hanapakkauksessa.


Resepti
Smash burgerit ja punaviinisipulihilloke
The Wanted Zin -burgerit
4 kpl briossisämpylöitä Punaviinisipulihilloketta Pikkelöityä kurkkua Punaviinimajoneesia 960 g jauhelihaa Suolaa Pippuria 8 paksua siivua Provolone Picante -juustoaPunaviinisipulihilloke
3 keskikokoista keltasipulia 1 dl sokeria 50 g voita 3 rkl naudanlihafondia 1 dl The Wanted Zin -punaviiniä Mustapippuria myllystä
Aloita valmistamalla hilloke. Suikaloi sipuli, levitä sokeri tasaisesti kylmälle pannulle. Anna sokerin sulaa ja vähän karamellisoitua. Lisää voi koko ajan sekoittaen. Varo ettei seos pala.
Lisää sipulit jatkaen sekoittamista. Lisää fondi ja punaviini, kiehauta ja vähennä lämpöä. Mausta mustapippurilla ja anna hautua kasaan miedolla lämmöllä, kunnes sipulihillo on siirappimaista.
Tee jauhelihasta 8 kpl 120 g palloa. Paahda briossisämpylät kevyesti grillissä. Litistä jauhelihapallot kuumalla grillilevyllä pihveiksi, voimakkaasti painaen 15–20 sek. Paista pari minuuttia ja käännä. Lisää juustosiivut ja anna sulaa.
Kokoa burgerit ja lisää runsaasti täytteitä. Nauti hyvässä seurassa The Wanted Zin -punaviinin kera!
Resepti ja kuvat: Kimmo Ollila