Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Näin valmistat kesän herkullisimmat burgerit

Mehevät The Wanted Zin -smash burgerit

Juoma ja ruoka, Viinit, Ruoka ja juoma, Ruoka & juoma

The Wanted Zin on täydellinen punaviini grilliruokien ja smash burgereiden kaveriksi. Tällä reseptillä syntyvät kesän parhaat burgerit!

Kokki ja Kulinaari-blogin kirjoittaja Kimmo Ollila loi italialaiselle The Wanted Zin -punaviinille sopivan herkullisen burgerin, jossa yhdistyvät hodarin suuhun menevä muoto ja smash burgerin mehevyys täytteistä tinkimättä. Kimmo yhdistelee reseptissä klassisia elementtejä uusiin trendeihin sekä laadukkaisiin viineihin.

Burgerisi nousee uudelle tasolle, kun otat mehevän hilloisen italialaisen The Wanted Zin -punaviinin rohkeasti mukaan myös burgerin reseptiikkaan. Punaviinisipulihillo ja -majoneesi täydentävät kuohkeiden briossisämpylöiden, kunnon burgeripihvien, täyteläisen italialaisen provolone picante -juuston ja pikkelikurkkujen pohjustaman kokonaisuuden täydelliseksi makuelämykseksi.

Mehevä viini mehevälle ruoalle – The Wanted Zin


Zinfandel-rypäleestä valmistettu täyteläinen ja keskitanniininen The Wanted Zin on täydellinen burgeriviini, eikä kavahda mausteisempiakaan grilliruokia. Viinin marjahilloisessa maussa voi aistia kypsää luumua sekä suklaan ja vaniljan aromeja. Lämpimän mausteisessa tuoksussa yhdistyvät tumma kirsikka ja häivähdys lakritsia.

Punaviinin löydät Alkon valikoimasta sekä 0,75 litran pullossa että kolmen litran hanapakkauksessa.

The Wanted Zin 75cl
12 59
0.75 l

The Wanted Zin 75cl

IGP Puglia

Lue lisää
The Wanted Zin Hanapakkaus 3L
36 99
3 l

The Wanted Zin Hanapakkaus 3L

IGT Puglia

Lue lisää

Resepti

Smash burgerit ja punaviinisipulihilloke

The Wanted Zin -burgerit

4 kpl briossisämpylöitä Punaviinisipulihilloketta Pikkelöityä kurkkua Punaviinimajoneesia 960 g jauhelihaa Suolaa Pippuria 8 paksua siivua Provolone Picante -juustoa

Punaviinisipulihilloke

3 keskikokoista keltasipulia 1 dl sokeria 50 g voita 3 rkl naudanlihafondia 1 dl The Wanted Zin -punaviiniä Mustapippuria myllystä
  • Aloita valmistamalla hilloke. Suikaloi sipuli, levitä sokeri tasaisesti kylmälle pannulle. Anna sokerin sulaa ja vähän karamellisoitua. Lisää voi koko ajan sekoittaen. Varo ettei seos pala.

  • Lisää sipulit jatkaen sekoittamista. Lisää fondi ja punaviini, kiehauta ja vähennä lämpöä. Mausta mustapippurilla ja anna hautua kasaan miedolla lämmöllä, kunnes sipulihillo on siirappimaista.

  • Tee jauhelihasta 8 kpl 120 g palloa. Paahda briossisämpylät kevyesti grillissä. Litistä jauhelihapallot kuumalla grillilevyllä pihveiksi, voimakkaasti painaen 15–20 sek. Paista pari minuuttia ja käännä. Lisää juustosiivut ja anna sulaa.

  • Kokoa burgerit ja lisää runsaasti täytteitä. Nauti hyvässä seurassa The Wanted Zin -punaviinin kera!

Resepti ja kuvat: Kimmo Ollila