Moi, mitä etsit?

search

Pääsiäisen raikkain pashaohje

Helppo ja herkullinen pasha-jäätelö

Juoma ja ruoka, Trendit ja vinkit, Ruoka ja juoma

Tykkäät pashasta, mutta se tuntuu turhan tuhdilta? Tämä herkullinen pasharesepti yhdistää tutun pääsiäisherkun raikkaaseen jäätelöön. Pasha-jäätelö saa lisämakua Jaffasta ja tarjoillaan appelsiininkuorista.

Perinteiseen pashaan kuuluu voita, kermaa, rahkaa ja sokeria. Hyväähän se on, mutta todella tymäkkää tavaraa. Jos siis kaipaat pashaa, mutta kevyemmällä otteella, tässä on ratkaisu: Jaffa-pasha-jäätelö tarjoaa pashan maut raikkaan viileässä muodossa.
Lisäksi tämä pashaohje on selvästi simppelimpi toteuttaa kuin klassinen, muotissa kankaan läpi valutettava pasha. Pasha-jäätelöön tarvitset vain kulhon raaka-aineiden sekoittamiseen.

Jaffa-pasha-jäätelössä voi korvataan kondensoidulla maidolla, josta syntyy herkullinen pohja pashajälkiruoalle. Kuten originaalissa, tässäkin pashassa on kuivattuja hedelmiä, mutta ne saavat lisämakua Jaffa-marinadista. 

Resepti

Helppo pasharesepti: Jaffa-pasha-jäätelö

8 annosta

2 dl vispikermaa ½ prk (397 g / 304 ml) kondensoitua maitoa 1 prk (250 g) maitorahkaa 1 rkl appelsiinin raastettua kuorta 1 tl sitruunan raastettua kuorta 2 rkl mantelirouhetta

Jaffa-marinoidut hedelmät:

2 dl kuivattuja Hawaiji Mix -hedelmäpaloja 2 dl Jaffa Appelsiinia

Lisäksi:

4 appelsiinia kermavaahtoa koristeluun
Kokonaisaika 5 t 15 min
Valmistus 15 min
280 kcal
  • Marinoi ensin hedelmät. Pane hedelmäpalaseos kulhoon ja lisää päälle Jaffa. Jätä sivuun marinoitumaan vähintään tunniksi.

  • Vaahdota vispikerma. Sekoita kermavaahdon joukkoon kondensoitu maito, rahka, appelsiinin- ja sitruunankuoriraasteet sekä paahdettu mantelirouhe.

  • Valuta hedelmäpaloista Jaffa ja lisää marinoidut hedelmät kerma-rahkaseokseen. Sekoita.

  • Halkaise appelsiinit ja koverra pois appelsiinin sisukset. (Tarjoa halutessasi appelsiinilohkot kalvottomina ja paloiteltuna Jaffa-pasha-jäätelön kanssa)

  • Lusikoi jäätelöseos koverrettuihin appelsiininkuoriin. Peitä ja nosta kuorenpuolikkaat pakastimeen vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.

  • Ota kovettuneet jäätelöannokset pakastimesta noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoa pasha-jäätelö esimerkiksi kermavaahdolla, mantelirouheella ja hedelmäpaloilla koristeltuna.

Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö

Hartwall VIP-klubin jäsenenä pääset juoma-alan sisäpiiriin: saat kuumimmat juomatrendit suoraan sähköpostiisi, osallistut automaattisesti kuukausittaisiin arvontoihin ja saat virkistäviä etuja. Sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä suomalaiset tulevaisuudessa juovat!