Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Vicarage Lane

Suomalaisuutta ylpeästi kantavat Uuden-Seelannin viinit

Viinit, Viinitietoa

Uudessa-Seelannissa Vicarage Lane -viinitilaa isännöivät suomalainen Satu Lappalainen ja hänen uusiseelantilainen miehensä John Kennard.

John kilpaili aiemmin Hyundai-tallin tiimissä kartturina Hayden Paddonille ja pariskunta tapasi toisensa MM-ralleissa Jyväskylässä. Viinitilan tarina alkoi vuonna 2002, jolloin John osti vajaan kahdeksan hehtaarin tilan kuuluisalta Marlborough´n viinialueelta. Seuraavana vuonna Satu ja John suuntasivat Euroopasta pallon toiselle puolelle omalle viinitilalle kesätöihin ja sillä reissulla pariskunta on edelleen. Satu ja John käyvät usein Suomessa Keiteleen mökillään, ja isännöivät näillä matkoillaan erilaisia tasting-tapahtumia.

Vicarage Lane tuottaa tällä hetkellä viittä eri viiniä, jotka Uuden-Seelannin tyyliin on valmistettu yhdestä lajikkeesta. Aromikas ja rapean hapokas Sauvignon Blanc sekä sen kuohuva ”pikkusisko” Bubbly Sauvignon Blanc ovat monelle suomalaiselle tuttuja. Valikoimasta löytyvät myös tyylikkäät Pinot Noir, Pinot Noir Rosé sekä Riesling. Viinien takaetiketeissä komeilevat Suomen ja Uuden-Seelannin liput ja etikettien maalaukset ovat suomalaisen taiteilijan, Sirpa Alalääkkölän, käsialaa.

Vicarage Lane kuuluu paikallisen ekosertifioinnin Sustainable Winegrowing New Zealandin piiriin. Lisäksi kaikki tilan viinit ovat vegaanisia ja ne on pakattu ympäristövastuullisiin kevytlasipulloihin.

Klassinen Marlborough´n alueen Sauvignon Blanc on täynnä trooppisten hedelmien aromeja, mineraalisuutta ja ryhdikästä hapokkuutta. Vuoden 2021 Vuoden Viinit- kilpailun kultamitalisti!

13 99
0.75L

Vicarage Lane Marlborough Sauvignon Blanc

Marlborough

Lue lisää

Bubbly Sauvignon Blanc on kuiva, mutta rehevä ja raikas kuohuviini, jossa voi aistia karviaisen, passionhedelmän, vaalean persikan ja tuoreiden yrttien aromeja. Pullossa on kätevä uudelleensuljettava Zork-korkki!

15 99
0.75L

Vicarage Lane Bubbly Sauvignon Blanc Brut

Marlborough

Lue lisää

Vicarage Lane Canterbury Pinot Noir on keskitäyteläinen ja raikkaan marjainen punaviini, joka soveltuu erinomaisesti mm. riistalinnuille, vaaleille liharuoille ja sieniruoille. Tarjoa hieman viilennettynä.

17 98
0.75L

Vicarage Lane Canterbury Pinot Noir

Canterbury

Lue lisää

Trendikäs Vicarage Lane Canterbury Riesling on maultaan kuiva, rapsakan hapokas, keltaomenainen, passionhedelmäinen ja hennon yrttinen. Nauti rapujen tai kermaisten kalaruokien kumppanina.

14 98
0.75L

Vicarage Lane Canterbury Riesling

Canterbury

Lue lisää